Activada l'alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT

Activada l'alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses a partir d’aquesta tarda i vespre i tot demà, i que afectaran sobretot el litoral i prelitoral.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu la possibilitat de superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts a partir d’aquesta tarda i vespre especialment a les comarques de tot el litoral i prelitoral. De matinada, les pluges afectaran amb més intensitat les comarques del litoral de Barcelona i Girona (Barcelonès, Maresme i Selva) i la resta de la meitat est de Catalunya amb menor afectació.

Durant el dimarts, la previsió és de pluja també intensa a molts punts del litoral i prelitoral al matí, i també a partir del migdia a la Catalunya Central i comarques de Tarragona i l’Empordà.

Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra. A més, no es descarta que es produeixi algun fenomen de temps sever, sobretot de matinada i al migdia de dimarts.

El Servei Meteorològic de Catalunya també preveu per demà fort onatge a tot el litoral català, sobretot a la tarda al Baix Llobregat i Barcelonès, amb onades de més de 2,5 metres i mar de fons de l’est. L’onatge es combinarà també amb fort vent sobretot a la façana litoral i prelitoral central.

Recomanacions de Protecció Civil

Informar-se de la situació meteorològica i les possibles afectacions viàries abans de sortir de casa.
Extremar les precaucions entorn de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa.
No romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
No deixar els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs.
Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.
Extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.
Mantenir la prudència a les zones afectades pel fort onatge, allunyant-se d’espigons i esculleres.