Llars d'Infants Municipals

PRESENTACIÓ

Les llars d’infants El Niu i El Carrilet, són centres de primer cicle d’educació infantil municipal de caràcter públic que depenen de l’ajuntament de  Llagostera i tenen el suport de la diputació de Girona.

Neixen  amb l’objectiu d’oferir un servei educatiu de qualitat i respondre les necessitats educatives actuals dels infants de zero a tres anys.

Les dues llars comparteixen projecte educatiu, direcció i equip d’educadores.

La llar d’infants “El Carrilet” va ser construïda el 2008 i està situada al costat de la zona on hi ha els equipaments esportius del poble. La llar d’infants “El Niu” va ser reformada totalment el 2009/10 i està situada al centre del poble molt a prop de l’escola pública CEIP Lacustària i de la biblioteca Julià Cutiller. 

Concepte d’escola

L’Eix central de les nostres llars és l’infant i tots els moments que ell viu. Creiem en un infant únic, capaç i protagonista del seu propi aprenentatge.

Som  llars  on es viu i  es deixa viure.  Donant valor educatiu a tot el que passa quotidianament. Ampliant les experiències dels infants, acollint allò inesperat, incorporant l’imprevist i enriquint el que és quotidià. Donant temps i confiant en les capacitats dels infants. Valorant les petites coses, les relacions socials, pensant espais cuidats i partint dels seus interessos. 

Som un equip professional que té com a prioritat garantir l’acompanyament i el respecte dels diferents ritmes de creixement.  Acompanyant amb respecte i essent presents en tot moment, fent un pas al costat perquè el protagonista real sigui l’infant. Donant valor a allò que fan els infants. Creant vincles per poder donar seguretat per arribar a l’autonomia. 

Procurem que l’ambient sigui acollidor on cada detall, cada espai resulti educatiu, que convidi a la realització d’accions i d’experiències que afavoreixin el camí cap a l’autonomia, donant el temps necessari per arribar-hi per sí sol. 

Utilitzem  la documentació per fer visible allò que passa diàriament a les llars i no es veu, allò que és efímer. “ tot allò que no es veu, no existeix” MALAGUZZI

Per nosaltres les famílies formen part de la comunitat educativa i per tant poden consultar, entrar, participar, parlar... les llars han de ser un lloc on se sentin com a casa

Com ens organitzem?

Les agrupacions són d’infants del mateix any natural per tant tenim els nadons, els infants d’1 a 2 anys i els  infants de 2 a 3 anys.

Hi ha més o menys aules depenent de les matriculacions del curs.

El curs escolar comença el 7 de setembre i acaba l’últim dia lectiu del mes de juliol.

Disposem de diferents pacs horaris perquè les famílies puguin escollir quin s’ajusta més a les seves necessitats.

Horaris curs 2021-22

Servei educatiu horari matí i tarda: de 8.30 a 12.30 h i de 15 a 17 h
Servei educatiu horari matí: de 8.30 a 12.30 h

Bon dia: de 8 a 8.30 h

Menjador: de 12.30 h a 15 h 

On som?

Llar d’infants El Niu c/ Ganix,2  / 

Llar d’infants El Carrilet c/ Mas Sec,71 / 

Contacte

Llars infantscarrilet1@llagostera.cat 

Àrea Educacióeducacio@llagostera.cat

El Niu: 972 831 051 
El Carrilet: 972 805 228
Mòbil: 689 534 236