Consells per un domicili segur a Llagostera durant les vacances


Amb l'arribada de l'estiu i les esperades vacances, moltes persones aprofiten per marxar i gaudir d'un merescut descans. No obstant això, en l'actualitat hi ha un augment de robatoris i delinqüència. Per aquest motiu, és essencial prendre mesures de seguretat per protegir les nostres llars i pertinences mentre estem fora.

És important que si escolteu un soroll estrany o advertiu la presencia de persones amb actitud sospitosa a les rodalies del vostre domicili, no dubteu a trucar a la policia. Si observeu portes o Finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, no toqueu res i aviseu a la policia. Cal que sempre seguiu les indicacions que es dona la policia. 

Quan marxeu de vacances heu de: 

Desar els objectes valuosos en llocs segurs. 

Comprovar que les portes i Finestres quedin ben tancades i connectar l’alarma. 

Aviseu a persones de confiança de la vostra absència. 

Demaneu a algú que us reculli la correspondència i faci un cop d’ull de tant en tant a l’habitatge. 

Sigueu discrets a l’hora de comentar l’absència, eviteu donar detalls a les xarxes socials o comentar-ho amb gent desconeguda. 

No tanqueu del tot les persianes o porticons no deixeu senyals visibles que facin pensar que sou fora de casa. 

No deixeu al contestador automàtic cap missatge en què es dedueixi que sou fora. Podeu activar el desviament de trucades per poder respondre sempre. 

És convenient que tingueu un inventari d’objectes amb el número de sèrie, la marca i el model: facilita la identificació dels objectes en cas de robatori. 

No amagueu claus a espais exteriors de la casa. 

Si veieu alguna cosa sospitosa intentant robar en una casa truqueu al 112. 

Podeu consultar tots els consells i altres en aquest enllaç