Comentari del PSC sobre el Ple d'abril de 2024


Continuem realitzant polítiques de millora en l'àmbit de l'habitatge, on al llarg d'aquest primer any de mandat estem actualitzant els lloguers que paguem des de l'ajuntament amb l'increment de l'IPC, perquè com a ajuntament tenim l'obligació de treballar perquè hi hagi un parc d'habitatge públic, amb unes bones condicions econòmiques tant pels mateixos residents amb ajuts pel lloguer, prestacions socials, preu que s'adeqüi a les seves possibilitats ... etc. com pels mateixos propietaris arrendataris amb un preu just. 

Tanmateix, fem tot dins les nostres possibilitats com a ajuntament, per poder ampliar el parc d'habitatge i ens posem a la disposició de la ciutadania que estigui disposada a cedir habitatges a formar-ne part amb certs avantatges que no són molt més complexos d'optar amb el lloguer lliure: com la possibilitat d'optar a subvencions per a executar obres de millora, un preu just i assegurar-se que cobrarà.

A petició de la Diputació de Girona actualitzem per millorar l'enteniment del mateix text que contempla la delegació a la Diputació de Girona (a través de XALOC) la recaptació de les sancions per infracció a la normativa de civisme, convivència i sorolls a Llagostera.

També vàrem aprovar una moció que s'ha presentat en diversos municipis de la província, diputació i consell comarcal; restitució del municipi de Medinyà i formi el seu propi ajuntament , amb autonomia pròpia, pel fet que actualment forma part del consistori de Sant Julià de Ramis, una imposició donada pel mateix dictador Franco. Aquesta moció presentada i aprovada per tots els grups amb representació municipal tant al govern com a l'oposició en representació municipal.

Llagostera com a municipi té un encant, un atractiu, vivim en una zona privilegiada, som l'entrada a la costa brava, que Llagostera atreu a famílies, viatgers, ciclistes ..etc a visitar-la, per aquest motiu des de l'ajuntament treballem perquè durant 6 mesos d'una subvenció del SOC per poder disposar d'una informadora turística ubicada a l'oficina de turisme, a l'estació, que s'incorpora el dia 2 maig

No volem acabar aquestes linies sense fer esment en la proximitat a la Festa Major de Llagostera, on l'ajuntament col·labora amb la Unió de Botiguers amb una nova campanya dels Lacus, que es podran recollir als comerços adherits del 10 al 17 de maig, perquè els infants de Llagostera puguin bescanviar per regals el pròxim 18 de maig.

Com a novetat aquest darrer ple es modernitza i s'inicia novament la gravació per vídeo-acta.

PSC Llagostera