Comentari de Junts per Llagostera sobre el Ple de Gener de 2024


Ja fa molts mesos que a Llagostera l’aigua és un dels temes de més actualitat, ja sigui per les conseqüències de la històrica sequera que patim, els greus problemes de subministrament a les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona derivats d’una gestió nefasta per part de l’empresa prestadora del servei, o les contínues imatges de pèrdues d’aigua que malbaraten un recurs tan escàs i que malmeten molts camins veïnals.

En el ple del mes de gener hem aprovat l’adjudicació de les obres de la nova canalització d’aigua potable fins a les urbanitzacions Selva Brava i Font Bona, que començaran de forma immediata i que previsiblement estaran finalitzades aquest mateix estiu. Un darrer pas en el complexos tràmits administratius i que des del govern hem intentat accelerar tan com ha estat possible. Aquesta és una obra amb un cost de més de 1.250.000 € i que ha de resoldre els problemes d’abastament per un costat, i les contínues pèrdues d’aigua per l’altre.

Paral·lelament, i fins a la posada en marxa de la nova canalització, seguim notificant i requerint a l’empresa la reparació de totes les fuites, així com el correcte manteniment dels camins. En una situació de màxima excepcionalitat com la que estem vivint, no ens podem permetre imatges com les que sovint veiem de malbaratament d’aigua.

Durant els informes d’alcaldia, es va informar a més de les darreres novetats pel que fa a l’entrada en vigor del decret que inclou 202 municipis, entre ells Llagostera, en fase d’emergència per sequera. Tot i que les últimes dades publicades per l’ACA situen Llagostera com un dels municipis amb el consum per habitant i dia més baixos, des de l’Ajuntament hem decidit que per responsabilitat cal implementar noves mesures d’estalvi. Per això, es realitzarà una baixada de pressió de la xarxa municipal d’aproximadament 0,5bar per disminuir el consum municipal. A més, es notificarà els casos on s’hagi detectat un excés de consum en habitatges domèstics, previ a l’adopció de les mesures que pertoqui en cada cas.

Junts per Llagostera