Engega la tercera edició del Consell d'Infants Municipal 2024


El servei d’Educació de l’Ajuntament de Llagostera ha presentat aquesta setmana la tercera edició del projecte del Consell d'Infants Municipal als infants de 5è de les escoles de Llagostera. La setmana vinent es farà un recordatori als infants de 6è, els quals ja van participar en el consell del curs passat i també formaran part del d'aquest.

Les sessions, que enguany s'han portat a terme a la sala de Plens de l'Ajuntament, han servit per presentar el projecte engegat per Educació i Participació amb la voluntat que els infants del municipi puguin participar de manera activa en la presa de decisions sobre qüestions que els afecten directament. A més, se'ls ha explicat una mica d'història sobre l'edifici de l'Ajuntament i s'ha parlat sobre la sala de Plens; els elements que en formen part, per a què serveix, qui s'hi reuneix, etc.

Així doncs, els infants han rebut informació sobre el funcionament del Consell d'Infants Municipal, han fet una dinàmica sobre els drets i els deures i han parlat sobre el dret a la participació. També han reflexionat sobre les característiques que ha de tenir un conseller/a i quin és el rol del conseller/a i el de la resta de companys de grup. 

Ara tenen unes setmanes per triar quins seran els seus representants. Al gener començaran les sessions, que es faran de 17.30 a 19 h a la sala de Plens de l'Ajuntament. Els dies previstos són el 18 de gener, el 15 de febrer, el 21 de març, el 18 d'abril i el 16 de maig.

Des del servei d'Educació animen a les famílies a engrescar els seus fills/es perquè es presentin voluntàriament com a candidats a consellers/es. Els dinamitzadors del Consell d’Infants Municipals vetllaran perquè sigui una experiència gratificant i enriquidora per a tots els participants.