10a edició de la Guia de recursos educatius de Llagostera

10a edició de la Guia de recursos educatius de Llagostera

Com cada any a principis de setembre, el servei d’Educació ha presentat la Guia de recursos educatius de Llagostera per al curs 2023-2024 als centres educatius del municipi. Aquesta és la desena edició de la guia, la qual té un disseny innovador i ha estat preparada en format pdf digital i inclou menús interactius i botons de retorn que faciliten la navegació als professionals a qui va dirigida.

Es tracta d’un recull de propostes i recursos educatius que ofereixen diferents àrees i serveis de l’Ajuntament de Llagostera i també entitats col·laboradores que s’impliquen i refermen el seu compromís amb l’educació, connectant i establint xarxa entre els diversos agents educatius, en la línia dels eixos establerts en Pla estratègic  Educació 360 de Llagostera (2022-2025).

L’objectiu és que els docents disposin d’eines per enriquir l’experiència educativa dels infants i joves llagosterencs a partir de la coneixença dels recursos del seu entorn més proper.

Com a novetats, aquest any la guia incorpora:

Una xerrada a càrrec de l’Associació per a la recuperació de la memòria històrica que pretén divulgar la història d’Eugeni Gurnés Bou, alcalde de Llagostera afusellat després de la Guerra Civil.
Dues propostes de la Fundació Oncolliga, amb delegació a Llagostera: una xerrada de conscienciació titulada No et fumis la salut!, adreçada a 1r d’ESO, i una de presentació de l’entitat, que serveix per conèixer què és Oncolliga, què fa, qui en forma part, etc; 
Una activitat del Consorci de les Gavarres anomenada Passegem amb la Iosca. L’ovella de les Gavarres, destinada a alumnes de cicle inicial de primària, en què es treballa el rol dels masos en tant que unitats d’habitatge i de producció. 
Un Tast de multiesport, proposta de l’àrea d’Esports, que pretén que els infants d’infantil 4 i 5 experimentin com és una sessió en què el joc és el protagonista i l’excusa per desenvolupar les capacitats de coordinació a través del moviment corporal.

Podeu consultar la Guia de recursos educatius de Llagostera des d'aquí.