L’Ajuntament mantindrà en funcionament les dues Llars d’Infants Municipals per al curs 2018/2019


Es garanteix l'escolarització de tots els infants i els serveis de menjador i bon dia

L’Ajuntament de Llagostera segueix apostant per un servei de qualitat i accessible de Llar d’Infants per a la majoria de famílies del municipi i reitera el compromís de vetllar pel seu bon funcionament.

Tot i que la llar d'infants El Carrilet, amb una capacitat per a 107 infants, seria suficient per acollir les 93 matriculacions pel curs 2018/2019 l’Ajuntament de Llagostera ha decidit mantenir en funcionament la Llar d’infants El Niu. 

Durant les darreres setmanes l’Ajuntament de Llagostera, s’ha reunit amb la direcció del centre i representants de les famílies per valorar la possibilitat de mantenir en servei El Niu, tal com s’ha fet durant el curs 2017/2018 i sol·licitaven alguns pares i mares.  

L'Alcalde Fermí Santamaria ha explicat que 'la voluntat principal de l'Ajuntament sempre ha sigut poder cobrir la demanada d'escolarització de totes les famílies de Llagostera amb un servei de qualitat i accessible per a la majoria de famílies". 

Santamaria ha recordat que des de fa 10 anys no s’incrementen els preus de la quota bàsica de la Llar d’Infants i que actualment l’Ajuntament assumeix un dèficit de 234,51 euros per cada infant matriculat. En aquest sentit, per poder fer sostenible el servei i donada la creixent demanada dels serveis de menjador i bon dia, “de cares al curs 2019/2020 es plantejarà una revisió de les quotes, sense que aquest fet suposi un problema per a les famílies amb pocs recursos”.   

Ajudes a les famílies

Des de fa sis anys, l'Ajuntament de Llagostera disposa d'una línia d'ajuts destinada a les famílies amb necessitats econòmiques que no poden fer front a les quotes mensuals del servei municipal de Llar d'infants. 

Les bases de la convocatòria contemplen una rebaixa del 25, 50 o 70% de la quota bàsica mensual segons el nivell d'ingressos de la unitat familiar. 

Per al curs 2017-2018 s'hi han destinat 13.261 €. La quantitat per al curs vinent es sabrà un cop resoltes les sol·licituds. De moment hi ha una reserva pressupostària de 23.000 €.