Finalitza la construcció de 16 habitatges de protecció oficial per a majors de 60 anys que vulguin viure en comunitat a Llagostera

Finalitza la construcció de 16 habitatges de protecció oficial per a majors de 60 anys que vulguin viure en comunitat a Llagostera

La Fundació Privada Patronat Santa Creu de la Selva ha finalitzat les obres de construcció d’un edifici de protecció oficial a Llagostera ubicat al carrer Roser de 16 habitatges.

Els habitatges, d’una o dues habitacions, estan destinats a persones de més de 60 anys en règim de lloguer, amb la voluntat de fer vida en comunicat.    

A banda dels 16 habitatges, l’edifici disposa de dues sales comunes de 100 m², 20 aparcaments subterranis i 16 trasters, a més d'àmplies terrasses exteriors i jardí comunitari. 

Es tracta d'una proposta de cohabitatge sènior que vol fomentar la convivència entre els llogaters majors de 60 anys i que siguin plenament autònoms. 

Aquest tipus d’habitatges col·laboratius, àmpliament estesos a països del centre i nord d'Europa, permeten reunir persones amb perfils i interessos compartits que tenen voluntat de fer vida en comunitat.  En aquest sentit cada família disposa del seu habitatge d'ús privat, però, alhora, compta amb zones comunes on els inquilins poden desenvolupar activitats conjuntes, tal i com han explicat els responsables del Patronat Santa Creu de la Selva. 

Genís Sastregener, gerent de la Fundació Privada Patronat de la Santa Creu ha explicat que la clau d’aquesta iniciativa de cohabitatge és que els destinataris han de tenir ganes de formar part d'una comunitat i a participar activament en la vida col·lectiva. 

En aquest sentit, les característiques del projecte i la mida de l’edifici promouen la interacció freqüent i les relacions properes buscant un equilibri entre intimitat i comunitat, de manera que es garanteixi el lliure desenvolupament de la vida privada de cadascú, juntament amb la voluntat de participació en la vida col·lectiva de l’edifici.

El regidor d’habitatge de l’Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet ha destacat que hem  d’agrair aquesta iniciativa de la Fundació Santa Creu, que contribueix a satisfer la necessitat d’habitatge de lloguer assequible i s’adreça a un dels col·lectius que hem de considerar prioritaris.   

Els interessats poden fer arribar la sol·licitud a patronat@patronat.cat o bé mitjançant l’Oficina d’Habitatge de Llagostera.

La previsió és que hi puguin entrar a viure entre els mesos de juny i juliol. 

Sobre la Fundació Privada Patronat de la Santa Creu de la Selva de Girona

El Patronat Santa Creu és una fundació privada sense ànim de lucre homologada per la Generalitat de Catalunya com a promotor social d'habitatges i que contribueix des de l'any 1957 a fer efectiu el dret dels ciutadans a un habitatge digne i adequat en condicions econòmiques assequibles.

Actualment, l'activitat principal del Patronat és la promoció d'edificis plurifamiliars d'obra nova a la província de Girona, així com la posterior gestió d'aquests habitatges, principalment en règim de lloguer protegit, destinats al conjunt de la població i també a sectors amb necessitats específiques d'habitatge com els joves, la gent gran i diversos col·lectius vulnerables.

Més informació

Model de sol·licitud