Llagostera aprova una moció per a la millora de la connexió d'autobús entre Llagostera i l'estació de tren de Caldes de Malavella


En el darrer ple de l'Ajuntament de Llagostera, s'ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal de CUP Alternativa per Llagostera amb l'objectiu de millorar la connexió d'autobús entre Llagostera i l'estació de tren de Caldes de Malavella.

El municipi de Llagostera tot i tenir la línia de tren R11 a només 7 quilòmetres (a Caldes de Malavella), la connexió mitjançant autobús és totalment insuficient, amb una freqüència de viatges entre un i dos al dia. Aquesta manca d'opcions de transport públic fiables afecta especialment aquells residents que treballen o estudien a Barcelona, veient-se obligats a utilitzar el transport privat per a desplaçar-se a l'estació de Caldes de Malavella. I davant l’emergència climàtica cal apostar per un transport públic de qualitat per incentivar a la ciutadania a fer-lo servir, i abandonar el cotxe particular.

Com a antecedent, es recorda que a principis de 2021, l'Ajuntament de Llagostera ja havia formulat una petició en aquest mateix sentit a la Direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i al consell d'administració de l'Autoritat Territorial de Mobilitat.

La moció aprovada ara inclou dues propostes concretes. En primer lloc, es demana a la Direcció General de Transports del Departament de Territori de la Generalitat i a l'Autoritat Territorial de Mobilitat una millora significativa en la freqüència dels autobusos que connecten Llagostera i Caldes de Malavella, coordinats amb els horaris de sortida dels trens de l'estació d'Adif. En segon lloc, es proposa als altres municipis afectats unir-se a aquesta reclamació per aconseguir una connexió adequada i establir aquesta millora com a objectiu comú.

Amb la unanimitat en l'aprovació de la moció, l'Ajuntament de Llagostera manifesta la seva voluntat de treballar activament en la millora de la mobilitat local i regional, posant un èmfasi especial en la reducció de l'impacte ambiental i en la facilitació dels desplaçaments de la població sense vehicle privat.

Podeu consultar la moció sencera en aquest enllaç.