Crònica del ple del mes de novembre de 2023


En el Ple Ordinari de l'Ajuntament de Llagostera, que es va celebrar el passat dijous 30 de novembre es va aprovar provisionalment, per a l’exercici 2024, la modificació de l'ordenança 3, amb l'abstenció de la CUP Alternativa per Llagostera i el vot contrari d'Esquerra Republicana.

Per unanimitat, es va aprovar actualitzar la renda de lloguer d’un pis municipal situat al C. Àlvarez de Castro, com també rectificar l’error material en càlcul del VEC d'adjudicació del contracte de l’enllumenat. I es va aprovar, també per unanimitat, declarar l’obra de rehabilitació d’habitatge com a utilitat municipal, bonificant l'ICIO segons l’ordenança fiscal núm. 3 a favor de la Fundació Privada Resilis.

I abans de passar a debatre diverses mocions, es va aprovar per unanimitat la pròrroga del conveni entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i l'Ajuntament de per desplegar actuacions d'acolliment lingüístic al municipi durant els propers 4 anys (període de 2024 a 2027). Igualment, es va aprovar per unanimitat, adjudicar la concertació de l'operació de préstec per al finançament de les despeses d'inversió del capítol VI del pressupost de l'exercici 2023 a l'entitat "Caixabank".

En matèria de transport, es va aprovar per unanimitat la moció de la CUP Alternativa per Llagostera per a la millora de la connexió d'autobús entre Llagostera i l'estació de tren de Caldes de Malavella, ja que, actualment, el servei d'autocar és insuficient i poc fiable. La moció destaca la falta de coordinació en matèria de mobilitat i critica la preferència pel vehicle privat malgrat les evidències de la seva ineficiència i impacte ambiental. Amb l'estació de tren a només 7 quilòmetres de distància, la línia d'autocar actual fa només entre un i dos viatges al dia.

La moció proposa demanar a la Direcció General de Transports i l'ATM una millora significativa en la freqüència d'autocars, coordinant-los amb els horaris dels trens i convidant altres municipis afectats a sumar-se a la reclamació per aconseguir una connexió adequada. La millora no només beneficiaria Llagostera sinó també altres poblacions de la costa connectades amb les línies d'autobús. Durant el 2021 l'Ajuntament va fer una petició similar a les autoritats competents. Podeu consultar el text de la moció sencera en aquest enllaç.

Pel que fa a Medi Ambient, finalment no es va aprovar la moció presentada per Esquerra Republicana en relació amb la creació d’un mapa de refugis climàtics amb els vots en contra de l’equip de govern i els vots a favor de CUP Alternativa per Llagostera i d'Esquerra Republicana. Podeu consultar el text de la moció sencera en aquest enllaç.

La CUP Alternativa per Llagostera va presentar una segona moció que no va ser aprovada en matèria d’habitatge. Aquesta instava al desenvolupament d'un projecte municipal d'habitatge de lloguer per a l'emancipació juvenil. Hi va votar en contra l’equip de govern i va tenir els vots favorables de la CUP Alternativa per Llagostera i d'Esquerra Republicana. Podeu consultar el text de la moció sencera en aquest enllaç.

Finalment, es va aprovar proposar el reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses factures amb els vots a favor de l'equip de govern i de la CUP Alternativa per Llagostera i l'abstenció d'Esquerra Republicana