Crònica del ple del mes de setembre 2022


El Ple Ordinari de l’Ajuntament de Llagostera es va celebrar el passat dimecres 28 de setembre presencialment a la Sala de Plens.

En primer lloc, es va aprovar l’acta de la sessió anterior.

Es va aprovar per unanimitat el conveni amb el Consell Comarcal de Treball i Formació 2022, com també l’adhesió al Pla de serveis del Consell Comarcal del Gironès en matèria de promoció econòmica i desenvolupament local.

A continuació, es va aprovar per unanimitat el compte general de l’exercici 2021.

Es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup municipal PSC, per manifestar la preocupació i malestar per les morts d'aus al nostre municipi per manca d'actuacions per part d'Endesa.

I també es va aprovar per unanimitat la moció del grup municipal Junts per Llagostera per garantir la convivència veïnal en el cas d'ocupacions il·legals d'habitatges a Llagostera. El regidor d'Habitatge, Enric Ramionet va aprofitar per agrair la incorporació de diverses modificacions del text de la moció que han permès donar-hi suport.

Arribats a aquest punt, van començar les intervencions dels regidors. En primer lloc, la regidora Anna Vinyes va explicar que s’havia posat en marxa el taller de memòria adreçat a les persones grans. 

Va comentar també, com a regidora de Drets Socials, que ja s'ha iniciat el centre obert per a aquells infants que presenten una situació de vulnerabilitat social. Estarà obert cada tarda de dilluns a divendres i dona atenció a diferents grups d'infants d'entre I3 a 6è. Aquest any, es mantindrà obert tot l'any. També durant el període d'estiu per tal de poder complementar la tasca educativa i d'acompanyament amb els casals d'estiu.

Seguidament, va començar la intervenció del regidor de Medi Ambient, David Parron, que va recordar que s'ha instal·lat una tanca de fusta a totes les àrees de contenidors dels veïnats i que per accedir-hi cal disposar de la corresponent clau. Els veïns que no la tinguin cal que la recullin a la Deixalleria municipal.

Parron va aprofitar també per recordar que el pròxim 4 d'octubre hi haurà l'avançament de l'hora de recollida del vidre Porta a Porta, al nucli urbà i a Llagostera Residencial. Caldrà treure el cubell abans de les 19h.

Llavors, Parron va destacar l’èxit de participació en la XIV Festa de la Mobilitat Sostenible que va reunir 158 persones. I va aprofitar per donar gràcies al Grup Excursionista Bell Matí, al Casal Parroquial, al personal de l’àrea de Medi Ambient de Llagostera i a tots els participants.

Finalment Parron va animar a tothom a participar en el cicle de xerrades "Jo Coco: el repte Residu Zero", dinamitzades per Rezero. Es tracta de 5 sessions per descobrir alternatives de consum i reduir els residus diaris. Tindran lloc del 5 d'octubre al 24 de novembre. Cal inscripció prèvia, podreu trobar tots els detalls en aquest enllaç

Pel que fa a la Cultura, el regidor Enric Ramionet va destacar les diverses activitats programades sota el títol "Les revoltes d'octubre" que tindran lloc fins al 9 d'octubre per commemorar el 5è aniversari de l'1 d’Octubre. Entre elles la projecció d'un vídeo amb testimonis. 

Ramionet va explicar l’activitat que tindrà lloc el proper 9 d'octubre. Es tracta de la XXIII Caminada Memorial Isabel Vila que enguany compta amb la implicació del Consorci de les Gavarres després de rebre el premi Cirera d'Arboç l'any passat.

A continuació, la regidora responsable de mobiliari urbà, Glòria Malagon, va explicar que recentment s'han canviat els elements del parc infantil de la plaça Catalunya. Els elements existents han estat restaurats i reubicats al parc de la zona d’equipaments de la piscina de la Canyera.

En aquest moment, la regidora Sílvia Fà va agafar el torn de paraula per anunciar que a finals de novembre es farà l'acte d'inici del Projecte Rossinyol. Els detalls del projecte es poden consultar en aquest enllaç. Aquest projecte vol atreure a universitaris de Llagostera que vulguin obtenir crèdits. Aquest curs se'n beneficiaran 3 estudiants de l'INS.

Seguidament, Sílvia Fà va lamentar que finalment no es durà a terme l'acompanyament cap a fer esport. Malgrat que molta gent va valorar l'oferta molt positivament, hi ha hagut molt poques famílies interessades que han formalitzat la inscripció.

Fà també va anunciar que ja s'han començat a desenvolupar algunes de les accions que es descriuen al Pla Local de Joventut. Per exemple, aquest octubre es trasllada l'activitat de l'espai jove a la pista poliesportiva. Es pot consultar tots els detalls del Pla en aquest enllaç.

Pel que fa a Educació, Sílvia Fà va explicar que s'està treballant en la programació de l'Espai Jugar en Família on les famílies podran usar l'espai i participar en diverses activitats. El 10 d'octubre, Rosa Casanovas, explicarà el conte "L'Illa Blava".

Per anar acabant, el regidor de Promoció econòmica de Llagostera, Eduard Diaz, va destacar que s'estan ultimant els darrers detalls per celebrar els 20 anys de la Fira del Bolet. Entre les novetats, hi ha una exposició commemorativa i la inauguració de la rotonda de Can Bernis. Tota la programació en aquest enllaç

Pel que fa a la Festa de la Gent Gran el regidor Eduard Diaz va recordar s'havia enviat una carta a tots els veïns majors de 65 anys per animar-los a assistir -hi. Va aprofitar l'ocasió per agrair la col·laboració del voluntariat que ho fa possible.

Finalment, l'alcalde va lamentar i dedicar unes paraules de record per la pèrdua del veí i exregidor de l'Ajuntament, Jaume Vilanova Font.