Crònica del ple del mes de juny 2022


El Ple Ordinari de l’Ajuntament de Llagostera es va celebrar aquest dimecres 29 de juny presencialment a la Sala de Plens.

En un primer moment, es va aprovar l’acta de la sessió anterior.

Es van aprovar per unanimitat les festes locals per a l'any 2023 que seran els dies 29 i 30 de maig. A continuació, es va posar a debat la modificació de crèdit núm. 5/2022 del pressupost municipal. On, el regidor d’Hisenda, David Parron, va explicar que se suplementaven diverses partides en la majoria de casos per fer front a un augment de les despeses per la inflació desbocada. Es va acabar aprovant la modificació en aplicacions de despeses per un total de 314.925,00€ amb els vots favorables de l’equip de govern, ERC Llagostera i Cup Alternativa Llagostera i l’abstenció del grup Junts per Llagostera.

Seguidament, es va incorporar a l’ordre del dia una moció conjunta entre ERC Llagostera, Cup Alternativa Llagostera i Junts per Llagostera sobre l’amnistia i l’autodeterminació. Va llegir el text Adrià Guinó, del grup municipal Junts per Llagostera. Podeu consultar el text sencer aquí. A continuació, el portaveu de la Cup Alternativa Llagostera, Enric Ramionet, va defensar la moció a favor que sorgeixi un grup de treball autònom, plural i transversal, format per trenta persones, entre les quals hi ha la Catedràtica de ciències polítiques llagosterenca Mònica Clua. Ramionet va assegurar que "Es tracta de recuperar una estratègia conjunta, d'acumular força i capital polític per tornar a situar la reivindicació de l'autodeterminació i l'amnistia al centre de la política catalana."

Finalment, es va aprovar la moció amb els vots d'ERC Llagostera, Cup Alternativa Llagostera i Junts per Llagostera.

A continuació, el secretari de l'Ajuntament es va assabentar de les resolucions de l’Alcaldia i els acords de la Junta de Govern Local. Va arribar el torn de la regidora Anna Vinyas qui va recordar que es poden sol·licitar les subvencions per a l'escolarització a la llar d'infants fins al 8 de juliol. Cal presentar-les de 9 a 14h al SAC o de forma telemàtica a la Seu Electrònica. Per més informació, feu clic aquí

La regidora va continuar anunciant que s’havien presentat 225 sol·licituds per les subvencions per a casals d'estiu, activitats extraescolars i material escolar. Actualment, s'estan fent valoracions per tal de poder agilitzar el pagament a les entitats i clubs.

Com a regidora de Drets Socials, Vinyas va explicar que el passat 28 de juny es va commemorar el Dia Internacional de l’Orgul LGTBI+. I va acabar assegurant que des de l'Ajuntament es continua treballant en la redacció del Pla d'Igualtat per tal de garantir els drets d'aquest col·lectiu.

El regidor David Parron va fer una petita intervenció per comentar que s'estan executant les obres de tancament de les àrees de contenidors de Panedes  i Bruguera Alta

Arribats a aquest punt, va intervenir el regidor de Cultura, Enric Ramionet explicant que la segona a intervenció arqueològica al Castell de Montagut havia posat al descobert una escala molt ben conservada que donaria accés a la torre principal. Després de la descoberta, van rebre la visita de Josep Calatayud, director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura, acompanyat dels tècnics del departament. Van animar a prosseguir en la restauració i buscar vies de finançament supramunicipals.

A continuació, Ramionet va anunciar que el proper divendres 8 de juliol tindrà lloc a Llagostera el primer dels dos concerts del cicle Jazz C-65. Es tracta d’un esdeveniment cultural organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Cassà de la Selva a partir d'una iniciativa de les àrees de cultura d'ambdós ajuntaments. El regidor va explicar que el cicle neix amb una programació modesta però de qualitat i amb la intenció d'ampliar-la i posar en valor la capacitat d'unir esforços en la promoció del Jazz. A la Jam oberta de Llagostera hi participarà els músics locals LACUS MUSIC. Podeu trobar tota la informació del cicle aquí.

Un dels altres esdeveniments clau d’aquest mes de juliol és l’Arrela’t: Jornades del segar i el batre. El regidor Ramionet va comentar que ja estava preparada la programació de les Jornades que tindran lloc del 14 al 17 de juliol. S’han organitzat amb la col·laboració de l'Associació de Segadors i Segadores i del Consorci de les Gavarres. Durant l'Arrela't es faran: Xerrades sobre l'activitat forestal, els incendis i la seva gestió, justament enguany que els hem tingut tan presents. I l'habitual demostració de batre i de fer el paller, concerts i activitats infantils.

Ramionet va acabar assegurant que “l’objectiu de l'Arrela't és consolidar i fer créixer la festa tradicional de la pagesia de la nostra població. Arrelar-la, omplir-la de contingut festiu i d'expressions de la nostra cultura popular”.

Seguidament, la regidora Sílvia Fa va agafar el torn de paraula informant que tots els alumnes de l'Institut de Llagostera havien aprovat la Selectivitat 2022. Volem felicitar-los des de l’Ajuntament.

Pel que fa a les preinscripcions a les llars d'infants, la regidora va comentar que contràriament al que ens pensàvem, ha estat molt semblant a la dels anys anteriors. L'aula de I0 no es pot obrir perquè, de moment, només hi ha 2 infants preinscrits.

Fent referència a la regidoria d’Esports, Fa va explicar que s’havia obert amb normalitat la piscina de la zona esportiva i que el passat 2 de juliol es va obrir la de la Canyera. Els abonaments serveixen per ambdues piscines i els descomptes tenen en compte l'arrelament al municipi.

Va continuar explicant que s’han organitzat pel dia 10 de juliol una festa a la piscina amb inflable gegant i una festa nocturna pel dia 22 de juliol.

Pel que fa l'àrea de Joventut, Fa va explicar que s'han programat diverses activitats durant el mes de juliol pels dimecres a la tarda a la casa de les Vídues. El dia 13 es farà una activitat amb Meeple a la piscina

I per acabar, com a regidora d’Esports, Fa va felicitar a tots els clubs esportius per la seves respectives temporades, els resultats assolits i per l’impuls que donen a l’Esport a Llagostera.

Seguidament, el regidor de Festes, Eduard Díaz, va fer una valoració molt positiva de la Festa Major. Va agrair la implicació de la Comissió de Festes i de totes les entitats.

Com a regidor de Promoció Econòmica, Díaz va esmentar que el passat 2 de juliol la Unió de Botiguers va organitzar la Nit Blanca. Va animar a tothom a participar-hi i a potenciar el comerç local i de proximitat. També va explicar que, coincidint amb l'inici de la temporada d'estiu, s'han renovat i reforçat la senyalització turística del municipi amb 11 elements per promocionar el patrimoni cultural i històric del municipi.

Finalment, l'alcalde Antoni Navarro va fer una valoració positiva de la nova ordenança que permet a l'Ajuntament actuar directament per netejar les parcel·les privades que els seus propietaris mantenen en males condicions. Un cop fet es passa el càrrec als propietaris.

L'alcalde Antoni Navarro es va assabentar que havia finalitzat el procés de promoció interna per disposar de sergent a la Policia Local de Llagostera.

En últim lloc, l'alcalde va felicitar el Basquet Girona pel seu ascens a la màxima categoria del bàsquet professional i especialment al jugador Albet Sàbat i al tècnic Jordi Plà, ambdós llagosterencs.