Crònica del ple del mes de maig 2022


El Ple Ordinari de l'Ajuntament de Llagostera es va celebrar aquest dimecres 25 de maig presencialment a la Sala de Plens. Primerament, es va aprovar l'acta de la sessió anterior.

Es va aprovar per majoria, amb l'abstenció del PSC, la concessió demanial d'ús privatiu limitada de les instal·lacions esportives per les activitats de casal esportiu.

Seguidament, es van aprovar per unanimitat diversos punts. En primer lloc, la concessió al CTTI per a l'ús d'un terreny per al Centre emissor de telecomunicacions a Llagostera. En segon lloc, la modificació de l'Ordenança Fiscal núm. 30 del servei de Llar d'infants per a la gratuïtat d'infantil2. I, en tercer lloc, es va aprovar modificar l'Oferta Pública d'Ocupació de l'any 2022 per a l'estabilització excepcional de l'ocupació temporal de llarga durada i per a l'estabilització de l'ocupació temporal.

A continuació, es va aprovar la moció conjunta presentada pels grups municipals d'ERC Llagostera, Cup Alternativa Llagostera i Junts per Llagostera en defensa dels jutges de pau. Ja que, tal com va explicar el regidor Enric Ramionet, el Projecte Llei d'Eficiència Organitzativa del Servei Justícia contempla suprimir-los. Amb aquesta moció els tres grups van mostrar la seva oposició i va reafirmar la necessitat de mantenir els Jutges de Pau com a exponent d'un model de justícia propi del nostre país, que té com a valor la proximitat i el servei a la gent des del coneixement territorial i la mediació. El PSC va votar-hi en contra.

Va arribar el torn de la regidora Anna Vinyas que va recordar que fins al 13 de juny es poden sol·licitar les subvencions per a activitats d'estiu, material escolar, sortides i activitats extraescolars 2022-2023. Va subratllar que aquest any s'hi destinen 70.000€. 

Llavors, va anunciar que durant la Festa Major de Llagostera s'instal·larà un punt lila durant les nits del divendres 3 i el dissabte 4 de juny amb l'objectiu de sensibilitzar a la població i poder atendre qualsevol situació de violència masclista.

Pel que fa a la regidoria de Medi Ambient, David Parron va destacar la participació de 41 persones al Clean Up Day el passat 7 de maig. Aquesta actuació va permetre netejar diversos punts de l'entorn de Llagostera amb la col·laboració del G.E Bell-Matí i la Societat de Caçadors.

El regidor David Parron va continuar explicant que durant el mes de juny s'iniciarà la pavimentació i instal·lació del tancament de les àrees de contenidors als veïnats. Per facilitar les obres, caldrà que alguna àrea retiri els contenidors durant uns dies. S'avisarà als veïns afectats i aquests podran fer servir la deixalleria.

Finalment, Parron va recordar que el pròxim dilluns, 30 de maig, no hi haurà servei d'atenció a l'usuari a l'oficina de Medi Ambient.

Relacionat amb Cultura, el regidor Enric Ramionet, va agrair públicament als germans Lluís i Jordi Parés Nuell, la donació a l'Arxiu de tots els manuscrits del seu pare, l'escriptor Pere Parés Capallera que ens va deixar l'any 2000. És l'autor, conjuntament amb el músic Martí Llosent, del text de les "Filles del Taper", una obra emblemàtica del teatre local llagosterenc escrita l'any 1961.

Seguint amb Cultura, Ramionet va explicar que el casal Matins d'Art de l'Escola d'Art Pere Mayol ja compta amb més de 60 inscrits. Aquest any, el casal es portarà a terme a l'Escola Puig de les Cadiretes, a qui Ramionet va agrair la seva col·laboració. Les inscripcions estaran obertes fins al 9 de juny.

Per últim, el regidor de Cultura va anunciar que els dies 8 i 22 de juliol es celebrarà la 1a edició del Festival de Jazz C-65 organitzat conjuntament amb les àrees de Cultura de Llagostera i Cassà de la Selva. Properament, hi haurà la programació disponible.

Tot seguit, va arribar el torn de la regidora Glòria Malagón. Va explicar que degut al nombre de baixes en el servei de jardineria s'ha optat per contractar més personal per poder dur a terme el servei en condicions i suplir les baixes. També va anunciar que s'està netejant la vegetació dels carrers del municipi. I que s'han engegat i s'estan ajustant els recs automàtics del poble i és possible que hi hagi alguna incidència.

Abans de passar a la regidoria d'Esports, Malagón va comentar que ja s'ha activat el control del mosquit tigre. Aquí podeu trobar consells per evitar-los a casa vostra. 

Sílvia Fa, va explicar que s'està preparant la festa de final de curs pels esportistes més joves del municipi pel pròxim 10 de juny. Aquesta comptarà amb inflables al camp de futbol i horaris d'utilització per cada activitat.

Fent referència a la cursa solidària Trailwalker 2022, Sílvia Fa va agrair la tasca dels voluntaris que hi van col·laborar. En total, hi van participar prop de 1.500 persones en 176 equips que han recaptat més de 221.000 euros.

Pel que fa a Educació, la regidora va comentar que el dia 26 de maig va tenir lloc la darrera trobada del Consell d'Infants. Va puntualitzar que la valoració ha estat molt positiva i que l'objectiu és que els infants participin, decideixin i organitzin. Ja que, la democràcia s'aprèn i es valora exercint-la.

Abans d'acabar, Fa va recordar que el proper 29 de maig, de 10 a 13h, hi ha prevista la 6a Competició de Scooters a l'Skate Park de Llagostera. Es tracta d'un dels esdeveniments més esperats per la població juvenil.

Finalment, la regidora va apuntar que segueix activa la votació per escollir hereu i pubilla en aquest enllaç. I va aprofitar per felicitar a tots els nominats proposats per les entitats del municipi com a persones implicades en el moviment associatiu i cultural del poble.

A continuació, va prendre la paraula Eduard Diaz, regidor de Festes, el qual va donar detalls del programa de la Festa Major de Llagostera d'enguany. També va agrair de nou la col·laboració de les entitats i de la Comissió de Festes. Es pot consultar tota la programació en aquest enllaç.

Diaz va seguir la seva intervenció destacant que l'Àrea de Promoció Econòmica de Llagostera s'ha reinventat per ser més a prop dels ciutadans i les empreses del municipi. Recentment, es va presentar públicament el servei Llagostera Activa i el nou espai web. També va comentar que s'han iniciat les formacions del projecte singular UBUNTU. Un projecte impulsat per Llagostera Activa amb l'objectiu convertir la cafeteria de la Llar d'avis en un pol de generació de llocs de treball.

Seguidament, Diaz va fer un balanç positiu de la tercera edició del Atapa't Llagostera, també impulsat per Llagostera Activa amb més de 350 tapes venudes i 5 establiments participants. El dilluns passat es va dur a terme el sorteig del sopar per a dues persones.

Per últim, relacionat amb la Participació Ciutadana, el regidor va informar que la Diputació de Girona ha concedit a l'Ajuntament de Llagostera una subvenció de 5.000 € per a desenvolupar el projecte "Pacte de convivència i civisme a l'espai públic".

L'últim a tenir el torn de paraula va ser l'alcalde Antoni Navarro. En primer lloc, va recordar que dijous 26 i divendres 27 de maig tindran lloc les Jornades sobre la nova Residència Josep Baulida. En aquestes es donarà a conèixer el projecte i el model assistencial. Va explicar també que s'ha obert la convocatòria dels Next Generation i es preveu presentar-hi el projecte de la nova residència per accedir al finançament subvencionat pels fons europeus.

Finalment, en nom de l'ajuntament, l'alcalde va desitjar una molt bona Festa Major a tothom i va agrair la feina i col·laboració de les entitats i de la Comissió de Festes que fan possible l'organització.

En clau esportiva, l'alcalde va aprofitar per desitjar sort al llagosterenc Albert Sàbat de cara al Play-off que pot portar l'equip del Bàsquet Girona a la màxima categoria del bàsquet professional. Com també al Bàsquet Manresa on hi juga el llagosterenc Guillem Jou, que malauradament està de baixa i no podrà jugar als quarts de final de la Lliga Endesa contra el Real Madrid.