Comunicat de la Biblioteca Julià Cutiller

Comunicat de la Biblioteca Julià Cutiller

Segons l’ordre ministerial del 9 de maig s’autoritza la reobertura parcial dels serveis de biblioteques de les regions sanitàries en fase 1, per tant, estem en condicions de reiniciar la recuperació progressiva del servei de biblioteca.

En aquests moments estem treballant per preparar la Biblioteca i fer possible la reobertura al públic, amb les condicions tècniques exigides en l’odre ministerial, per tal de garantir que els serveis es realitzaran amb les necessàries garanties de seguretat per als nostres usuaris i el personal que hi treballa.

Ara, un cop iniciada la Fase 1 dins de la regió sanitària que ens afecta, i un cop rebudes per part de la Generalitat de Catalunya, les recomanacions tècniques necessàries, iniciem la fase d'adequació i adopció de les mesures de prevenció i seguretat sanitàries, així com la revisió total de l'equipament i organització dels espais adaptats als criteris sanitaris amb què s'han d'anar oferint els serveis. Serà de manera gradual i a mida que anem superant les diferents fases de la desescalada.

Així, en aquesta Fase 1 els serveis presencials que es podran efectuar a la biblioteca són:

Servei de préstec, amb comanda prèvia a través de telèfon o correu electrònic
Servei de retorn de documents. En aquests moments la bústia continua tancada i tots els préstecs s'han renovat  automàticament fins el dia 1 de juliol. Quan el servei quedi restablert, tots els documents que es retornin per part dels usuaris es deixaran en quarantena, separats de la resta de la col·lecció, un mínim de 14 dies

Queden expressament exclosos de l’ordre ministerial:

Préstec interbibliotecari
Activitats culturals
Estudi en sala
Ús dels ordinadors i d’altres dispositius i aparells de la biblioteca
En cap cas es podrà tenir accés ni a la col·lecció ni als espais de la biblioteca
Qualsevol altre servei no autoritzat per l’ordre ministerial

En aquests moments no us podem concretar la data d'obertura de la Biblioteca. Ho comunicarem el més aviat que ens sigui possible a través dels nostres canals habituals (web, xarxes socials, mailing..).

Us animem a que comenceu a fer-nos les vostres peticions, en aquests moments únicament a través de correu electrònic, a l'adreça biblioteca@llagostera.cat, de manera que quan obrim us les tinguem preparades. De la mateixa manera, si teniu algun dubte, estem encantades d'ajudar-vos. Ja sabeu, a través de correu electrònic o perfil de Facebook de la Biblioteca.

Tenim moltes ganes de retrobar-nos amb tots vosaltres, però necessitem uns dies per a realitzar les maniobres d'adequació de l'equipament que ens permetin assegurar-nos que us podem oferir el nostre servei de la manera més segura per a tots, vosaltres i nosaltres. 

*Per si és del vostre interès, consulteu el protocol de reobertura de la biblioteques de la Generalitat de Catalunya (fase 1) aquí.

L'equip de la Biblioteca Julià Cutiller