Últimes novetats, formacions i dades sobre el sector turístic

Últimes novetats, formacions i dades sobre el sector turístic

El Consell Comarcal del Gironès ha difós les últimes novetats, formacions i dades amb relació a les mesures en el sector turístic amb motiu de la crisi de la COVID-19. Us les detallem a continuació: 

A partir d’avui, dilluns 18 de maig, la regió sanitària de Girona entra en Fase 1 de la desescalada, el que es tradueix en l’obertura parcial d’establiments sota mesures de prevenció i de seguretat. La Secretaria d'Estat de Turisme, coordinats per l'ICTE, ha elaborat les guies pel sector turístic per a la reducció del contagi de la COVID-19 amb especificacions de servei, neteja i desinfecció, manteniment i gestió del risc. Des de la Generalitat també s'està treballant en l'elaboració d'uns protocols pel sector que estaran finalitzats la tercera setmana de maig.

Quant als ERTOs, es prorroguen fins al 30 de juny de 2020 per a aquelles empreses que no poden reiniciar la seva activitat per causes de força major. 

Pel que fa a formació i webinars, des del Patronat de Turisme Costa Brava a partir d’avui comencen diverses sessions que posteriorment estaran disponibles al canal de Youtube Formació Turisme 360 Online

- Com reiniciar l'activitat enoturística? Dilluns 18 de maig de 17 a 18:30 h

- Content màrqueting per turisme cultural. Dijous 21 de maig de 11 a 12:30 h 

- Comercialització del turisme cultural: Travel Journey, AAVV i Touroperació. Dijous 4 de juny de 11 a 12:30 h

Així mateix, a Youtube es pot veure el sisè Webinar de la Taula Gironina de Turisme que es va celebrar el passat 14 de maig per donar resposta a les incerteses que pateix el sector turístic a causa de la crisi de la COVID-19.

Finalment, us adjuntem diversos estudis i dades d’interès sobre el sector: 

- Informe setmanal sobre els mercats emissors de turisme, elaborat per l'ACT. 

- Informes actualitzats de las "Consejerías de Turismo" sobre situació i tendències mercats emissors.

- Darrera versió del treball de seguiment que han fet des de la Unitat de Model i recerca Turística de l'ACT en el que es veu l'evolució de la intenció de la població espanyola de viatjar aquest estiu.

Podeu seguir tota la informació sobre el turisme a Catalunya i la situació actual a la web de l'ACT.