L’Ajuntament habilita un número de compte solidari per als veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament habilita un número de compte solidari per als veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat

Noves mesures excepcionals de l’Ajuntament de Llagostera en el marc de la crisi de la COVID-19. Empesos per la voluntat altruista de persones, entitats i empreses del poble que han mostrat interès en realitzar aportacions econòmiques per ajudar als veïns i veïnes més afectats per aquesta situació, des del consistori s’ha obert un número de compte solidari on es poden fer donacions que es destinaran exclusivament a persones i famílies necessitades i en situació de vulnerabilitat a causa del cessament de les activitats econòmiques. 

I és que amb la COVID-19 s’han incrementat les peticions d’ajuda per a la compra d’aliments de primera necessitat que l’Ajuntament gestiona des de Serveis Socials i Càritas amb col·laboració amb el Banc d’Aliments, així com ha crescut el nombre de famílies amb dificultats per fer front a les despeses de lloguer d’habitatge i pagament de subministraments bàsics com aigua, llum i gas.

Les donacions que es rebin en el número de compte solidari es gestionaran des de la taula d'emergència per la crisi de la COVID-19, formada pel Consell Social i el Consell Econòmic. Tota la recaptació reforçarà la partida pressupostària de 100.000 euros que es va aprovar en el passat Ple Municipal del mes d’abril, per pal·liar els efectes de la crisi. No és l’única mesura excepcional que ha pres l’Ajuntament, ja que també ha ampliat en 5.000 euros l’aportació a Càritas, passant de 10.000 a 15.000 euros, per destinar-los a la compra d’aliments frescos.

Un cop es recuperi la normalitat, la quantitat que resti en el número de compte solidari es sumarà als recursos ordinaris de l’Àrea d'Acció Social. 

El número de compte és: ES11 2100 0083 8102 0018 3673

Moltes gràcies per la vostra solidaritat!