El PTT de Llagostera canvia de perfil. El curs 2020-2021 s’impartirà el perfil d’Auxiliar de vivers i jardins

El PTT de Llagostera canvia de perfil. El curs 2020-2021 s’impartirà el perfil d’Auxiliar de vivers i jardins

El PTT (Pla de Transició al Treball) és un programa que proporciona formació en un àmbit professional a joves, d’entre 16 i 21 anys, que no disposen del graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO). Consta d’assessorament i pla d’atenció personalitzat, orientació personal i recursos per a la inserció laboral i educativa, iniciació en una professió de manera pràctica i un primer contacte amb el món laboral. 

La finalitat del programa és proporcionar als joves la possibilitat d'incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional. Ha de facilitar, també, l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d'obtenir una ocupació qualificada i duradora.

A Llagostera, concretament a la Casa de les Vídues, s’ha ofert durant dos cursos el PTT d’Auxiliar de manteniment i muntatge d’equips informàtics. Tot i l’èxit del programa, s’ha apostat per fer un canvi de perfil amb la intenció que els alumnes que hi participin tinguin més possibilitats d’inserir-se laboralment. Per al curs 2020-2021 s’ofereixen 17 places del perfil d’Auxiliar de vivers i jardins, amb la reserva d'una plaça per a joves amb necessitats educatives especials. 

Una altra novetat per al curs 2020-2021 és la participació, en el PTT, de l’Ajuntament de Cassà de la Selva. Tots dos consistoris han decidit unir esforços per impulsar el PTT d’Auxiliar de vivers i jardins, per aquest motiu els alumnes faran les sessions d’horticultura en uns horts urbans cedits per l’Ajuntament de Cassà de la Selva i podran fer ús d’una de les aules del CREC quan sigui necessari.

Per altra banda, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro també participarà en el projecte fent-se càrrec de la despesa generada pels alumnes del seu municipi que cursin el PTT. A més, el consistori veí ha mostrat la voluntat d’augmentar la seva col•laboració en edicions futures.

El Departament d’Educació encara no ha establert el període de preinscripció. Malgrat això, podeu consultar el díptic i el següent vídeo informatiu si esteu interessats en aquesta formació. 

El període de preinscripció serà del 25 de maig al 5 de juny.

Més informació aquí