Recomanacions i recursos educatius per a les famílies amb infants


El coronavirus ha provocat el confinament de petits i grans, i les famílies han de distreure els infants per intentar que aquests passin de la millor manera possible els pròxims dies. Per aquest motiu, des del servei d’Educació volem oferir unes recomanacions i una sèrie de recursos que poden ser útils per a gestionar el període de temps que la canalla no podrà sortir de casa. 

És important intentar marcar uns horaris i unes rutines. Cal combinar estones d’exercici físic, activitats educatives, activitats amb la família i jocs. També és una bona idea involucrar els més menuts en les feines domèstiques com ara fer-se el llit, parar taula, netejar, aprendre a cuinar, recollir l’habitació, etc. Per altra banda, les noves tecnologies ens permeten aprofundir sobre temes que interessin als nens i joves, fins i tot poden viatjar gràcies a aplicacions com Google Earth o Street View.

Sens dubte, l’aïllament és una situació complicada per a totes les famílies, però cal capgirar-la i mirar de convertir-la en una oportunitat per gaudir de la canalla i fer activitats que amb l’estrès del dia a dia no solem fer.

A continuació us enllacem dos articles que poden ser útils per als pares:

Com parlem del coronavirus a les criatures

Com explicar als infants els motius de l'aïllament o quarantena pel coronavirus

I alguns recursos per als infants:

80 Recursos educatius per aprendre des de casa

21 idees creatives (i educatives) per fer amb els nens i nenes a casa

Aprendre jugant (App per treballar continguts de primària)

Manualitats per a nens

Conte La Rosa contra el virus (per a infants de 4 a 10 anys)

Conte narrat per ajudar els més petits a entendre el coronavirus i el confinament

5 sèries per veure amb la canalla

- Activitats d'autoaprenentatge EDU365