Activada la fase d’emergència 1 del pla PROCICAT

Activada la fase d’emergència 1 del pla PROCICAT

El Govern de la Generalitat ha activat la fase d’emergència 1 del pla PROCICAT per a emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.
Entre les noves mesures adoptades hi ha el TANCAMENT a partir del 13 de MARÇ de tots els centres educatius de Catalunya.

La mesura s’ha pres en el marc del Pla d’Actuació del Procicat per malalties emergents.

El Govern de la Generalitat ha decidit tancar a partir de demà tots els centres educatius de Catalunya, en coordinació amb el Departament de Salut i en el marc del Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc.

Ho fa com a mesura de contenció i per evitar la propagació del coronavirus. La mesura afectarà a tots els centres de Catalunya, siguin de titularitat pública, privada concertada, privada o de qualsevol altra titularitat, i a les diferents etapes educatives.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, trametrà avui un document informatiu a tots els centres en què es concretarà l’acord del cessament de l’activitat lectiva i el tancament dels centres a partir de demà, dia 13 de març, fins al divendres 27 de març, ambdós inclosos.

Aquest fet implicarà la suspensió de l’activitat en un total de 5.492 centres:

Llars d’infants
Escoles d’educació infantil i primària
Instituts d’ESO, batxillerat i formació professional
Escoles d’Art i Disseny
Escoles d’Adults
Escoles Oficials d’Idiomes
Centres d’educació especial
Escoles professionals
Escoles de música
Escoles de dansa
Conservatoris
Centres de títols propis
Centres d’ensenyaments artístics superiors