Informació sobre el Coronavirus SARS-CoV-2

Informació sobre el Coronavirus SARS-CoV-2

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. Un nou tipus de coronavirus és la SARS-CoV-2, identificat a la Xina a finals de 2019, i 8 de cada 10 persones afectades poden tenir símptomes lleus.

El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina. Majoritàriament només produeix símptomes lleus respiratoris.

- Com es transmet?

Per les gotes respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Aquestes secrecions infectarien una altra persona si entressin en contacte amb el nas, els ulls o la boca d’aquesta.

- Què podem fer per protegir-nos?

Cal aplicar les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

• Rentar les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

• Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.

• Evitar el contacte proper (a menys de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions.

• Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

És important recordar que, actualment a la demarcació, no es recomana l’ús de mascaretes com a mesura de protecció.

Tampoc són necessàries precaucions especials amb l’aigua, els aliments, els animals i altres.

- Què cal fer davant la sospita d’estar infectat per coronavirus?

Cal trucar al 061 Salut Respon. Faran una valoració del cas i informaran de les indicacions que cal seguir.

Per a més informació podeu consultar el web http://canalsalut.gencat.cat/