Moció contra la crisi ecològica i climàtica i de suport a les mobilitzacions climàtiques.


El Ple de l’Ajuntament celebrat aquest dimecres 25 de setembre ha aprovat per unanimitat, una moció contra la crisi ecològica i climàtica i de suport a les mobilitzacions climàtiques.

Amb l’aprovació de la moció, per part de tots els grups amb representació municipal, s’han acordat els següent punts:

Primer.- Donar suport a la setmana de mobilitzacions pel clima que culminaran en la Vaga pel Clima el 27 de setembre, que demanen que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i la posada en marxa urgent de mesures i actuacions concretes per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle.

Segon.- Estendre el sistema de recollida “porta a porta” per continuar millorant el servei i les dades de % de recollida selectiva i promoure polítiques actives encaminades al Residu Zero.

Tercer.- Continuar fomentant l’estalvi, l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables en els edificis municipals i particulars.

Quart.- Protegir i conservar els espais naturals i les zones verdes del municipi. 

Cinquè.- Fomentar la mobilitat sostenible per interactuar amb els nostres entorns urbans i naturals d’una forma saludable i respectuosa.

Sisè.- Exigir al govern espanyol el compliment dels compromisos vigents en el marc de la normativa europea sobre clima i energia 2030 que demana:

- Mínim del 40% de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en relació als nivells de 1990. 

- Mínim el 27% de millora d’eficiència energètica. 

- Mínim el 27% de quota d’energies renovables.

Podeu llegir el text íntegre de la moció des d’aquí