Moció en suport a la Llei 24/2015 i contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute


El Ple de l’Ajuntament celebrat aquest dimecres 25 de setembre ha aprovat per unanimitat, una moció en suport a la Llei 24/2015 i contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute, per part Endesa i altres companyies. 

Amb l’aprovació de la moció per part de tots els grups amb representació municipal s’han acordat els següent punt:

Primer.-Instar el Govern de la Generalitat a prendre el lideratge polític en la defensa dels drets energètics, especialment els i les ciutadanes més vulnerables, treballant de manera transversal per fer complir la llei.

Segon.-Defensar fermament la Llei 24/2015, una Llei fruit d’una Iniciativa Legislativa Popular que va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, i que és una de les més avançades del món.

Tercer.-Exigir la condonació, per part d’Endesa i les empreses subministradores, del deute acumulat per les famílies i persones protegides per la Llei 24/2015, des de l’any 2015.

Quart.-Instar a totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent, en cas que les administracions elèctriques realitzin talls a llars o famílies, no permesos per la Llei 24/2015.

Podeu llegir el text íntegre de la moció des d’aquí