Moció de suport al Correllengua 2019


El Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimecres 31 de juliol ha aprovat per unanimitat una moció de suport a la iniciativa cívica del Correllengua 2019, que enguany es dedicarà a l’autor Pere Calders, un dels escriptors més llegits de la literatura catalana, especialment destacat com a contista.

Mitjançant una moció presentada per tots els grups amb representació municipal (ERC, CUP-Alternativa, Junts per Llagostera i PSC), el plenari ha mostrat el seu suport al Correllengua com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat. 

Així mateix el Ple ha acordat donar suport a les entitats i grups del municipi interessats a organitzar el Correllengua i aportar la infraestructura i l’ajuda necessàries per al bon desenvolupament de les activitats programades. 

Sobre el Correllengua

Des de l’any 1996 el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment.

El Correllengua va sorgir l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirat en la Korrika del País Basc, amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. El 1995 es comença a fer al País Valencià i a partir del 1996 la CAL va agafar el compromís de portar el moviment a la resta dels territoris de parla catalana.

La CAL exerceix la coordinació del Correllengua al Principat i a la Catalunya Nord, en coordinació amb les entitats de cada territori, mentre que al País Valencià l’exerceix Acció Cultural del País Valencià (ACPV). A l’illa de Mallorca, el Correllengua no se celebra cada any, sinó que es va alternant amb l’Acampallengua. Des de fa uns anys, la coordinació a Mallorca va de la mà de l’entitat Joves de Mallorca per la Llengua.

El Correllengua es vertebra amb el pas de la Flama, l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, tal i com també ho és la lectura del Manifest del Correllengua. A banda, es realitzen tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió, música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts… amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura a totes les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen. Alhora, pretén implicar tothom en la seva defensa. En definitiva, una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, sense complexes i en positiu.