Preocupats per la gestió dels recursos del govern municipal


L’ordre del dia del ple del passat 25 d’abril estava format per punts purament administratius. Això no és la primera vegada que passa i pensem que és un exemple més del tarannà de l’actual equip de Govern. Ja vam advertir en el debat dels pressupostos que l’acció de govern es limitava a continuar, al nostre entendre de pitjor manera, l’acció del govern de l’anterior mandat. I les propostes, o més ben dit, la manca de propostes, ens dona la raó. El ple hauria de ser un espai de debat polític en el que treballar i discutir canvis importants per la població i lamentablement ja fa mesos que això no passa.

En el torn de preguntes, l’espai en que l’oposició podem fiscalitzar l’acció de govern, vam demanar explicacions a l’equip de govern pel fet de deixar escapar l'oportunitat de rebre una subvenció de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) per a actuacions en la xarxa de distribució en baixa de l'aigua.

En la resolució, l’ACA ha concedit totes les peticions que van realitzar els 707 ajuntaments de tot Catalunya que s’hi van presentar. Això es tradueix, econòmicament, amb 166.000 euros pel municipi veí de Cassà de la Selva, 234.000 euros per Caldes de Malavella o 300.000 euros per Quart, la mateixa xifra que també ha rebut Llambilles o Vidreres. 

Quan vam constatar que Llagostera no s’hi havia presentat, en un primer moment, vam pensar que potser hi havia alguna incompatibilitat amb la subvenció de la canonada a Selva Brava i Font Bona, però l’ACA ens va informar que no hi havia cap impediment per gaudir de les dues subvencions al mateix temps. La resposta que vam obtenir del govern és que no van trobar cap actuació que s’adeqües a la subvenció.

El grup de Junts va prometre durant la campanya que aconseguiria més i millors subvencions pel municipi, tocant totes les portes possibles. Doncs bé, de moment hem deixat escapar molts milers d’euros que haurien pogut servir per solucionar tramps de distribució en baixa del Passeig Pompeu Fabra, el carrer Girona, el carrer Sant Josep o altres punts que han presentat problemes els darrers anys. Fins i tot després de llegir les bases, creiem que es podria haver lluitat per fer-hi entrar el dipòsit de Selva Brava, ja que en els requisits no es demana que sigui de titularitat municipal.

També vam aprofitar el nostre torn de paraula per sol·licitar al govern la publicació d’un ban que aclareixi els usos d'aigua desglossats en el decret de sequera de la Generalitat. Hi ha certa confusió entre pagesos i persones amb horts sobre que està permès i què no, i pensem que seria bo facilitar una informació clara i precisa.

Finalment, tots els grups polítics vam presentar una moció conjunta per donar suport a Medinyà en el seu camí per tornar a constituir-se com un municipi independent, dret que va perdre durant el període franquista on va ser annexionat a Sant Julià de Ramis.

Com cada mes, us recordem que restem a la vostra disposició i ens podreu trobar a les nostres xarxes socials o a el nostre email esquerrallagostera@gmail.com

ERC per Llagostera