Feina feta


El torn dels informes del govern ens permet, ple rere ple, posar en valor la feina feta en el compliment dels nostres compromisos. Més enllà de la prosa, de la literatura, des de l’equip de govern posem sobre la taula feina feta. Fets.

Sovint, fins i tot per nosaltres mateixos que ho vivim dia a dia, costa trobar l’estona per fer-ne balanç. L’oportunitat que ens ofereix cada mes el ple és també fer-ho extensiu a la ciutadania, a mode de retiment de comptes.

Pel que fa a la regidoria d’acció social, la Mari Flores va destacar que durant el mes d’abril hem fet dues aportacions al Fons Català de Cooperació de 1.500€ cadascuna, en resposta a les crides fetes arran de les crisis humanitàries a Gaza i a Cuba.

L’Irene Miquel, regidora d’educació, va fer una valoració molt positiva de la primera edició del Festival d’aprenentatges Enforma’t, que va comptar amb la participació d’una quarantena d’entitats i empreses del municipi, i va ser un autèntic èxit de públic durant tot el matí. Seguim apostant fermament per l’Educació 360, la importància de l’educació en el lleure i el treball en xarxa entre els diferents agents educatius.

També va destacar una nova data d’obertura del pati de l’escola Lacustària, tal i com hem fet el darrer diumenge de cada mes, per tal d’oferir nous espais a les famílies per a la pràctica de l’esport i del joc. Iniciat aquest 2024 com a prova pilot, el projecte Patis Oberts tindrà de ben segur continuïtat, amb la voluntat de donar nous usos als espais públics i promoure la cultura del lleure.

Pel que fa a la regidoria d’esports, en Jordi Mir va anunciar que pròximament es posarà en funcionament el Municipal, un gimnàs amb activitats dirigides que ha de facilitar la pràctica esportiva i la promoció d’hàbits saludables a tota la població. Aquesta és una de les grans apostes del govern i es desenvoluparà per fases ampliant els seus serveis progressivament. Molt aviat en podrem donar tots els detalls.

La Pilar Aliu, regidora de medi ambient, va anunciar que durant el mes de maig es celebrarà una nova edició del Clean Up Day, dins de la setmana europea de la prevenció de residus. La cura del nostre entorn és també prioritària. És per això que hem iniciat un cicle de sortides per posar en valor la fauna i flora.

L’Adrià Guinó, va anunciar l’inici de les votacions del procés participatiu que ha de decidir el futur de 40.000€ del pressupost municipal. En una primera fase de recollida de propostes, n’hem rebut unes 140, que un cop validades tècnicament i política, ha quedat englobades en 8 propostes: construir un circuit Pumptrack, enllumenar el tram urbà del carril bici, millorar l’accessibilitat a la Llar de jubilats, millora la senyalització de la deixalleria, renovar les carrosses dels Reis, habilitar un nou parc d’esbarjo per a gossos, crear noves zones d’ombra i millores en parcs, i construir una pista de vòlei. La votació, telemàtica o presencial, es podrà fer fins el proper 16 de maig.

Pel que fa a Cultura, es fa una valoració molt positiva de la diada de Sant Jordi d’enguany, amb èxit de participació a les activitats i la implicació de l’alumnat dels centres educatius. Un nou format de diada on vam celebrar la literatura i la nostra cultura. Esperem que tothom la pogués gaudir.

Per acabar, l’alcalde Narcís Llinàs va destacar el canvi de l’enllumenat públic, que s’ha iniciat durant el mes d’abril i que preveu un estalvi de pràcticament el 80% en el consum anual d’electricitat. Ens vam trobar un contracte embarrancat feia més de 2 anys. En poc més de 6 mesos, hem pogut resoldre-ho i començar a executar aquesta inversió tan necessària per a estalviar consum energètic. 

Un altre tema heretat que finalment hem pogut desencallar després de molt temps és l’enderroc definitiu de Ca la Txe. Aviat guanyarem un nou espai obert.

Per últim, l’alcalde va destacar que s’està treballant per fer arribar la fibra òptica a les cases disseminades, ja s’han començat reunions amb les operadores i Localret per estudiar la millor opció.

Junts per Llagostera