Sisena trobada del Consell de Promoció Econòmica


El Consell de Promoció Econòmica de Llagostera va celebrar aquest mes de febrer la seva sisena sessió amb la participació de 18 empreses i professionals per a tractar i valorar les accions enfocades a potenciar el comerç llagosterenc.

La trobada es va iniciar amb la valoració de la Campanya de Nadal de Llagostera “Aquest Nadal, comprar a Llagostera té premi”, que per tercer any consecutiu, ha incentivat el comerç al municipi per les festes de Nadal. Enguany, es van repartir les 500 targetes disponibles – per un import en total de 10.000 € -. Des de l’equip de Llagostera Activa i el mateix Ajuntament van valorar molt positivament els resultats d’aquesta tercera edició. També, per primera vegada es va fer una prova pilot amb 3 empreses del municipi la possibilitat d’obsequiar el seu personal a targetes de compra en comptes de les paneres de Nadal. Es van repartir un total de 73 targetes, que va permetre introduir a l’economia local 1.460 €.

En total, les diferents accions de la campanya de Nadal 2023 va representar un moviment econòmic de 97.680 € entre el 15 de desembre i el 29 de febrer de 2024.

Formacions i inserció laboral

Una de les dades que es van donar a conèixer és la de l’atur. El gener d’aquest 2024, hi havia comptabilitzades 408 persones en situació d’atur, una xifra que representa el mínim registrat des de fa 18 anys al municipi. Aquesta dada correspon amb la tendència creixent de les insercions laborals de la borsa de treball de Llagostera activa, que en els darrers anys també ha augmentat, i precisament l’any 2023, va permetre la inserció laboral de 72 persones.

Les formacions per a persones treballadores o en situació de cerca de feina també són un dels punts destacats, en aquest primer trimestre de 2024, s’han previst un total de 19 formacions de diferents àmbits per donar resposta a les demandes dels veïns i veïnes.

Durant el 2023, l’Ajuntament de Llagostera, amb col·laboració amb la Cambra de Comerç de Sant Feliu, van impartir 3 formacions a cost zero enfocades al món digital. Per aquest 2024, també s’ha sol·licitat 5 formacions 100% subvencionades, que actualment estan a l’espera de la resolució.  

“Coneixem les empreses al mercat setmanal”

Aquest 2024, s’ha introduït com a novetat, “Coneixem les empreses al mercat setmanal”, els dijous de mercat, els negocis de Llagostera tenen un espai destinat perquè puguin vendre o posicionar els seus productes i serveis.

Nou format de la ruta de les tapes “Atapa’t”

En la sessió, es va donar a conèixer el nou format de la ruta de les tapes “Atapa’t”. A partir d’aquest 2024, es faran dues edicions anuals (febrer i novembre) i passarà d’un a tres caps de setmana seguits. També es va donar a conèixer la promoció de la ruta en format per a emportar, a fi de maximitzar la rendibilitat de les taules als locals.  Des de la regidoria es vol proposar que cada edició tingui una temàtica específica per ajudar a promocionar diferents productes o estils de cuina.

Projecte de marca de Llagostera

L’equip tècnic de Llagostera Activa està actualment valorant propostes de dues universitats catalanes per engegar un projecte de creació de marca per posar en contacte el municipi amb les universitats més grans de Catalunya.

Turisme Smart

Durant el 2024 es començarà a valorar la introducció de tòtems digitals i realitat augmentada per a reforçar les polítiques municipals de foment de turisme. En aquest sentit, es vol donar a conèixer el patrimoni, la natura, la història, el comerç, la gastronomia i la cultura d’una forma innovadora, a través de la tecnologia. 

Remodelació i digitalització de l’oficina de Llagostera Activa

En els darrers mesos s’ha iniciat una remodelació de l’edifici de l’estació on s’ubica Llagostera Activa. Amb una partida de 35.000 €, s’han realitzat les següents millores:


Instal·lació de sistemes d’aire condicionat i calefacció a l’àrea de treball del personal i de formacions.
Reparació de la façana de l’edifici, fusteria exterior i dels lavabos
Reparació i pintura de les parets interiors.
Renovació del mobiliari interior de l’oficina per permetre l’entrada de llum natural.
Canvi de llums actuals a LED per millorar l’estalvi energètic.


Gràcies a una subvenció de la Diputació de Girona, es comptarà amb 15 ordinadors portàtils i pantalles per millorar les habilitats digitals dels usuaris a l’hora de recerca de feina i teletreball.