Segona sessió del Consell d'Infants de Llagostera


La setmana passada es va celebrar la segona sessió del Consell d'Infants de Llagostera. Els participants són nens i nenes de 5è i 6è de primària de les escoles Lacustària i Puig de les Cadiretes, que representen els seus grups de classe.

En aquesta sessió, els infants van explicar quina de les tres idees que les diferents àrees de l’Ajuntament havien proposat i quina havia sigut la més votada a cada classe.  Les tres propostes eren: una campanya d’esterilització de gats domèstics, un mural amb un eslògan per pintar-lo a les parets de l’interior de la piscina municipal des de la perspectiva de la diversitat corporal a les piscines i preparar i representar el pregó de la Festa Major, des de la perspectiva dels drets dels infants, la igualtat i el respecte.

Després de l’exposició de les propostes i d’explicar als altres membres del consell perquè havien escollit aquella,  els consellers van votar entre les tres opcions i la campanya d’esterilització de gats domèstics, va ser la més votada.

La iniciativa guanyadora és una idea de l'àrea de Medi Ambient de Llagostera que vol animar a la població a censar, xipar i esterilitzar els gats.

En aquesta segona sessió, els consellers infantils també van fer una dinàmica de distensió i cohesió de grup.

La pròxima trobada serà el 21 de març, i els consellers dels dos cursos hauran de portar les propostes d'eslògan de la campanya i les idees dels suports on voldran fer-ne difusió.