Llagostera se suma, un any més, a la tretzena edició de l’Oxfam Intermon Trailwalker


Un any més, Llagostera  serà un dels municipis que acollirà una nova edició de l’Oxfam Intermón els pròxims 6 i 7 d’abril, l'Ajuntament torna a involucrar-se amb la prova esportiva i solidària més important. L’Intermon Trailwalker, consolidada com el major repte esportiu i solidari per equips del món, celebrarà aquest any la seva tretzena edició amb l’objectiu de garantir l’accés a aigua potable per a 100.000 persones de poblacions vulnerables d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina privades d’ella a causa de la crisi climàtica.

El Trailwalker presenta tres modalitats de recorregut: 100, 55 o 10 quilòmetres. La primera d’elles, la més exigent, recorre el tram de la Via Verda gironina entre els municipis d’Olot i Sant Feliu de Guíxols, i passa també per Llagostera, on hi ha un punt d'avituallament..

Els equips inscrits, de 6 persones (4 persones que correran o caminaran i 2 d’equip de suport), han de recaptar els fons entre els seus coneguts. Els participants en les marxes de 100 i 55 km han de recaptar 1.500 euros a través d’activitats, venda de materials solidaris o cerca de patrocinadors, mentre que els que participen en la modalitat de 10 km hauran de recaptar 500 euros.

Una marxa arrelada a Girona

Les comarques gironines han estat escenari de l’Oxfam Intermon Trailwalker fins a en 11 edicions. És per això que està molt arrelada a diferents municipis, que s’impliquen en la celebració de la marxa. Llagostera és un dels municipis d’on cada any acostumen a  sortir diversos equips.

 

L’objectiu: Quilòmetres per aigua

En l’Oxfam Intermón Trailwalker els equips caminen contra la pobresa i la crisi climàtica. La recaptació es destina a nous projectes que permeten una vida digna a les persones més afectades pels efectes del canvi climàtic. En 30 anys, els desastres relacionats amb el clima s’han triplicat: sequeres, inundacions, tornados i huracans estan canviant les vides de milions de persones, dificultant el seu accés a aigua potable.

La recaptació d’aquesta edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker servirà per facilitar kits d’higiene familiar, latrines d’emergència i fonts d’aigua potable a poblacions vulnerables d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.