Any nou, mateixes mancances


El darrer 25 de gener es va celebrar el primer ple de l’any 2024 de l'Ajuntament de Llagostera. Un ple en el que vam poder constatar, de nou, que l’equip de govern no es prepara com tocaria els punts que porten a aprovació. 

Pel que fa als diferents punts de l'ordre del dia en volem comentar dos per la seva especial rellevància.

En primer lloc, totes les forces polítiques vam aprovar l'adjudicació del contracte d'obres a l'empresa Aglomerats Girona per la canalització d'aigua potable des del dipòsit de Can Pinet fins a la urbanització de Selva Brava i Font bona. Amb aquest pas estem més a prop de trobar una solució real a la problemàtica que afecta de ple als nostres veïns i veïnes.

El segon punt a destacar fa referència a la sol·licitud de baixa per part de l'Ajuntament de Retecork (Xarxa Europea dels municipis surers). El govern ha justificat aquest fet per la inexistència d’un retorn econòmic i pel fet que ja no hi ha activitat surera al municipi. Nosaltres ens hi hem posicionat en contra ja que pensem que els criteris estrictament econòmics no poden ser els únics que tinguem en compte en aquest cas. El suro i la indústria surera són una part integral de la història de Llagostera. Aquest llegat immaterial també ha contribuït a modelar la identitat cultural i econòmica del poble i el nostre entorn, on durant els segles XVIII i XIX es van transformar els nostres boscos per fer front a les necessitats del sector. Mantenir els lligams amb altres municipis amb un passat semblant és una manera de preservar i promoure aquesta herència i és essencial per mantenir viu el nostre patrimoni cultural.

Preguntes pendents del ple de pressupostos

Com recordareu de l’anterior comentari que vam publicar sobre el ple de pressupostos, el nostre grup va fer un seguit de preguntes en relació al personal i a la plantilla de l’Ajuntament, que l’equip de govern no va saber respondre. Es cert que algunes tenien un caràcter tècnic però d’altres eren clarament polítiques, però tot i això l’equip de govern no les va respondre.

En aquest ple l’alcalde va prendre la paraula i va respondre totes les preguntes que havíem plantejat i va constatar que la plantilla aprovada al ple de pressupostos tenia errors que caldrà solucionar en futurs plens. Fins i tot, la reducció del nombre d’agents que l’alcalde va defensar al ple de pressupostos era un error i el cos mantindrà tots els efectius per l’any vinent.

El que vam demanar a l’equip de govern és més seriositat a l’hora de preparar les propostes que van a ple. I ens va sorprendre molt quan l’Alcalde va afirmar que ell no havia de repassar els expedients sinó liderar i organitzar. Lamentem que s’entengui la política d’aquesta forma i a nosaltres sempre ens trobareu en la rigorositat a l’hora de determinar el nostre vot en les qüestions que afecten el nostre municipi. És important que un Govern treballi de manera curosa, que les dades que es porten a Ple estiguin verificades i que hi hagi un compromís amb l'excel·lència de la gestió municipal.

Finalment, en el torn de preguntes vam tornar a reclamar l'actualització de l'ordenança de terrasses. Recordem que hi havia el compromís de ser aprovada abans d'acabar l'any i avui dia encara no s'ha fet. També vam preguntar com es trobava el procés de municipalització de la Zona Blava i la situació en què estava la recepció de Selva Brava després de la reunió que es va fer amb els veïns al mes d'octubre.

Com sempre, podeu escoltar la totalitat del ple a Llagostera Ràdio i us animem a contactar amb nosaltres per poder fer arribar al consistori aquelles problemàtiques en les quals penseu que us podem ser útils.

Grup Municipal d'ERC