Comentari del PSC sobre el Ple de gener de 2024


Iniciem l'any 2024 amb una bona notícia, sobretot pels veïns i veïnes de les urbanitzacions Selva Brava i Font Bona.

Una de les problemàtiques històriques de Llagostera, comença finalment a veure la llum a poder ser resolta, l'abastament d'aigua potable a les urbanitzacions.

Més que mai en moments com l'actual, amb una sequera extrema on un bé tan apreciat i escàs, s'està deixant perdre per mala gestió ja molt coneguda de l'empresa privada Rec Madral.

En aquest darrer Ple del mes de gener, vàrem aprovar adjudicar les obres per la nova canalització, amb un temps màxim d'execució de cinc mesos, no només per no allargar-ho més, sinó perquè estem en l'última pròrroga per la subvenció de l'ACA que ens ajuda a poder fer front a una obra d'aquestes dimensions.

I el més allunyat possible de l'estiu, per evitar perjudicar la floració d'un gerani silvestre, que tenim el privilegi de gaudir de la seva presència al nostre entorn,

A més a més, per evitar sorpreses d'última instància, s'ha contractat un arqueòleg per si aparegués alguna troballa en el moment de fer les excavacions.

Dit això, podem dir tots i totes: PER FI

Una de les realitats del nostre municipi és que Llagostera té una riquesa turística de tota mena, les gavarres amb el Puig de les cadiretes, el castell de Montagut, un nucli antic que fa goig, la muralla i el castell, les vies verdes, una gastronomia envejable, un teixit comercial potent i proper, una riquesa associativa envejable, amb un llarg etcètera. Però malauradament, no tenim indústria surera, ni cap museu del suro, ni tan sols una antiga fàbrica de suro per poder visitar.

Tenim el llegat, aquell vell record que mai es perdrà gràcies als documents i fotografies dipositats a l'arxiu municipal, algunes peces en les dependències de cultura.. Però no som un municipi amb un atractiu turísticament parlat, surer.

Llagostera forma part de Retecork : Xarxa Europea de Municipis Surers, una entitat que hem decidit donar-nos de baixa, per aquests motius.

Malauradament, no els podem oferir un turisme surer i ells tampoc ens poden oferir actualment res a canvi de formar-ne part, com ha sigut essent durant tots els darrers anys que n'hem format part.

Creiem que la despesa de 1.200 € anuals, per petita que sigui, es pot destinar per promocionar altres aspectes de la riquesa local.

Des de l'àrea de promoció econòmica, coneguda com a Llagostera Activa , treballem entre altres tasques, la intermediació laboral, la formació per al treball, la creació i dinamització d'empreses.

Per aquest motiu tenim acords i convenis amb ens supramunicipals com el consell comarcal i el SOC, entre d'altres, per donar l'oportunitat a persones amb risc d'exclusió social, aturats de llarga durada … Etc. de poder treballar i millorar la seva vida, amb diversos plans d'ocupació.

En aquest darrer ple vàrem aprovar delegar competències en el Consell Comarcal del Gironès per executar Treball i Formació 2023, perquè dues persones puguin treballar per l'ajuntament amb un contracte d'un any, des del setembre del 23 a l'agost del 24, en aquest cas una d'elles a l'àrea de medi ambient i l'altre amb la brigada municipal. On el cost per l'ajuntament és amb un copagament aproximat d'uns sis mil euros per les dues persones, depenent de les baixes mèdiques, aquest import pot variar.

Volem agrair a tota la gent que aposta per Llagostera i els seus comerços, perquè aquest any, per primera vegada s'han esgotat les 500 targetes moneder de la campanya de Nadal amb col·laboració amb la Unió de Botiguers de Llagostera i tots els comerços locals.

Amb la novetat de la incorporació d'una prova pilot amb 3 empreses del sector privat, que han apostat per donar a treballadors i treballadores de les seves empreses, targetes moneder per poder gastar als comerços de Llagostera.

Moltíssimes gràcies.

L'èxit absolut és gràcies a vosaltres.