Educació sexoafectiva a les aules de 6è de primària de les escoles de Llagostera

Educació sexoafectiva a les aules de 6è de primària de les escoles de Llagostera

Raquel Tulleuda, ginecòloga i sexòloga, ha ofert una xerrada als alumes de 6è de primària de l’escola Puig de les Cadiretes i a l’abril l’oferirà als de l’escola Lacustària. Es tracta d’una nova acció impulsada des del servei d’Educació, sorgida de la coordinació amb les AFA dels centres educatius, les quals van posar de manifest la necessitat d’oferir educació en aquest àmbit per part de professionals especialitzats en la matèria. 

L’objectiu de la xerrada és transmetre què és la sexualitat, guiar en una mirada crítica amb els estereotips, tolerant, respectuosa i amb un mínim coneixement del cos humà, per establir les bases d’una societat amb una bona salut sexual.

La Dra. Tulleuda, que  ja va ser l’encarregada d’obrir les III Jornades Educació i família amb una xerrada adreçada a famílies i personal docent el passat 14 de gener, aposta per una proposta que, segons ella, “traspassa els límits d’allò biosanitari, imprescindible però insuficient, per enfocar la sexualitat com a un dels pilars fonamentals de la personalitat ajudant així infants i joves a satisfer necessitats humanes bàsiques com el desig de contacte, la intimitat, l’autoconeixement, l’expressió emocional, el plaer, la tendresa i l’amor.” A més a més, posa èmfasi en el fet que la manca d’aquesta informació és el substrat idoni per relacions mancades de respecte i fins i tot per maltractaments, abusos i agressions.

Aquesta acció vol tenir continuïtat i que cada curs els infants de 6è de les escoles puguin gaudir d’aquest espai d’educació sexoafectiva, amb la voluntat d’informar i donar peu a la resolució de dubtes i inquietuds que cal abordar obertament i sense tabús.