Consells per estalviar aigua a casa


Us portem 10 consells senzills per estalviar aigua a casa vostra davant la crisi per la sequera. 

1. Tanqueu l'aixeta mentre us ensaboneu les mans, us renteu les dents o us ensaboneu a la dutxa.

2. Trieu dutxar-vos a banyar-vos. Una banyera plena gasta uns 300 litres d'aigua, mentre que si us dutxeu en gasteu uns 50.

3. Recolliu l'aigua de la dutxa utilitzant un cubell per recollir l'aigua mentre no surt calenta. La podeu aprofitar per a altres usos com ara regar les plantes de casa.

4. Vigileu amb el dipòsit del vàter. Si no disposeu de dipòsits de doble descàrrega, poseu una o dues ampolles de plàstic plenes de sorra dins el dipòsit. L'estalvi és d'uns 3 litres d'aigua en cada descàrrega.

5. Aprofiteu el màxim la capacitat de la rentadora i rentaplats.

6. Recordeu que el vàter no és una paperera. Un vàter normal buida entre 9 i 12 litres d'aigua en cada ús. Llenceu-ho a la paperera, no al vàter!

7. Detecteu i resoleu qualsevol fuita d'aigua a les aixetes, canonades i cisternes.

8. Feu servir l'aigua d'escaldar fruites i verdures per regar les plantes. També podeu reutilitzar l'aigua de cocció d'aliments per regar, sempre que no contingui sal o productes químics nocius.

9. Instal·leu a les aixetes airejadors i reductors de cabal per reduir-ne la quantitat que en surt. Barregen aigua amb aire i permeten estalviar fins a un 50%.

10. Vigileu amb el que llenceu per l'aigüera. Hi ha productes (oli, detergents, pintura) que són de difícil eliminació o nocius per al medi. Un sol litre d'oli mineral pot contaminar 10.000 litres d'aigua. Cal, doncs, que els separeu i els porteu als punts verds.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Aquí podeu consultar més consells.