Comunicat: Alerta de Panleucopènia felina a Llagostera


Llagostera, juntament amb altres municipis propers, està experimentant un brot de Panleucopènia, una malaltia greu que afecta els gats i pot arribar a provocar la mort dels animals. En les últimes setmanes, més de 40 gats de carrer han estat diagnosticats amb aquesta malaltia, i ja n’han mort 30.

La panleucopènia, també coneguda com a parvovirus felí, és altament contagiosa i pot presentar símptomes com pèrdua de gana, vòmits, diarrea, letargia, deshidratació, febre i debilitat immunològica.

La Fundació Fauna, que coordina el Projecte Gat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera han preparat un protocol d’actuació per saber com actuar davant d’aquesta situació crítica.

La coordinació amb el responsable del Projecte Gat és vital per establir estratègies de contenció i tractament. Així doncs, demanem a cuidadors de gats, propietaris de gats domèstics, que deixen sortir als gats al carrer tot i que no ho haurien de fer, i a la ciutadania en general que notifiquin si veuen algun cas. La falta d’actuació ràpida pot tenir conseqüències devastadores per a la comunitat felina.

Cal proporcionar detalls precisos sobre la situació, inclòs el nombre de gats afectats i les mesures preses fins al moment. Es pot fer a través del correu de la Fundació Fauna a info@fundaciofauna.org.

Consulteu el protocol sencer en aquest enllaç.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.