Prioritzem el bon funcionament del consistori


Sovint la feina de l’equip de govern no té un impacte ni una percepció evident entre la ciutadania en general, tot i que sí que acaba revertint en un millor funcionament intern de l’Ajuntament i per tan dels serveis que presta. En aquest principi de mandat hem volgut prioritzar el bon funcionament del consistori. Les mancances de personal en moltes àrees i en particular als serveis generals, son una herència que hem volgut resoldre de forma prioritària. En el ple de setembre, hem aprovat una modificació de la plantilla que reforça l’àrea de recursos humans, així com preveu amb temps suficient la jubilació d’un lloc d’importància rellevant. A més, ho fem anticipant-nos ens els possibles contratemps que ens puguem trobar en el procés de cobrir aquesta plaça.

En el darrer ple també vam tenir l’oportunitat de debatre dos mocions presentades pels grups de l’oposició. La primera, de la CUP-Alternativa sobre la gestió pública del transport sanitari. En aquest cas, creiem que el problema de la mala gestió que es denuncia a la moció no respon tan a qui és el titular del servei sinó a com es gestiona. Aquest debat, molt present durant el mandat passat, també volta en la gestió òptima dels recursos públics. En el cas del municipi sempre hem reclamat estudis de viabilitat que justifiquin la internalització de qualsevol servei i de la capacitat tècnica d’assumir-los directament. A més, aquests estudis han de preveure diferents tipus de titularitats i han de garantir condicions laborals dignes i una atenció de màxima qualitat. Creiem que una gestió pública no és sinònim sempre d’una gestió més eficient. De totes maneres, com que no en som l’administració competent ni teníem cap interès en què aquesta moció no prosperés, ens hi vam abstenir.

L’altra moció, presentada pel grup d’ERC, instava a fer un front comú per a la construcció de la rodona de Casablanca. Des de bon principi de mandat ens hem centrat com a govern a treballar pels grans projectes que tenim per davant en aquests 4 anys, manifestant que volem fer-ho a més des dels màxims consensos. Un d’aquests projectes és la construcció de la rodona. De fet, durant el mes d’agost ja havíem sol·licitat una reunió de treball amb el Departament de Territori de la Generalitat per abordar-ho. Una petició que vam fer de nou setmanes més tard, ja que no en vam tenir resposta. A data d’avui, seguim esperant notícies del Departament. Esperem que l’aprovació de la moció per unanimitat serveixi per desencallar l’atapeïda agenda de la Conselleria.

Junts per Llagostera