Comentari del PSC sobre el Ple de setembre


Al darrer ple ordinari del mes de setembre hem hagut de realitzar una nova modificació de crèdit per a la Residència Josep Baulida, majoritàriament degut a l'increment dels aliments al llarg del darrer any i per poder arribar a final d'any amb recursos suficients, una modificació que surt de romanent del propi ens.

Continuem treballant per les persones i després d'un llarg procés hem aprovat la licitació del contracte de les obres per la canalització d'aigua potable des del dipòsit de Can Pinet fins a la urbanització de Selva Brava i per a la connexió de l'abastament d'aigua potable de la urbanització de Font Bona des del dipòsit de Selva Brava en el municipi de Llagostera.

Com cada mandat hi ha l'elecció de la titular i suplent per al càrrec de jutgessa de pau de Llagostera, repetint en aquest cas la mateixa que teníem fins ara i una suplent pel fet que no hi ha hagut més persones presentades, voldríem agrair la seva tasca els darrers 4 anys i la bona disposició a voler continuar amb el càrrec.

Llagostera creix en nombre de persones, ja som molt a prop dels 10 mil habitants i això implica molta més feina per l'ajuntament, per aquest motiu calen recursos de personal per poder fer front a la gestió, a la seguretat, a la neteja, polítiques en habitatge, treballar per a les persones, la cultura, pel benestar animal i un llarg etcètera.

Necessitem tenim una bona musculatura i la visió del govern actual on en formem part ho tenim ben clar i dotem d'una ajuda extra amb la incorporació a la plantilla per a la creació d'una plaça de tècnic mitjà de recursos humans, amb previsió de cobrir la plaça de tresorer per a la jubilació de l'actual en pocs mesos creem la plaça i la reclassificació de subgrup de la categoria caporal i agent policial tal com estableix la normativa actual.

Des del grup municipal de CUPALL es va presentar una moció per a donar suport a un sistema de salut pública de qualitat, exposada i tramitada pels treballadors del transport sanitari on sol·liciten que s'internalitzi el servei per part del departament de salut, i es deixi de donar a empreses que la prioritat primera és enriquir-se. Una moció a la qual en vàrem donar tot el nostre suport i agrair la feina que realitzen dia rere dia.

Un dels grans problemes que tenim a Llagostera és el punt negre de Casablanca, on any rere any es van acumulant accidents i continuem amb el mateix problema, des del govern hem demanat cita per poder dir a la Generalitat que dugui a terme la creació de la desitjada rotonda, que fa massa anys que sol·licitem des dels diferents grups en representació a l'ajuntament i en aquesta ocasió des del grup municipal d'ERC es va presentar una moció per fer front comú i sigui ja una realitat, lògicament es va aprovar per unanimitat.

Entre altres tràmits vàrem aprovar compte general 2022, ratificar la modificació dels Estatuts del Consorci d'Aigües Costa Brava Girona i del Consorci de les Vies Verdes.