Comentari del PSC per Llagostera CP sobre el Ple de juliol


Iniciem el nou mandat forts, amb un equip de govern amb les coses clares i sense por, valents a tirar endavant polítiques per a la millora del benestar de la ciutadania de Llagostera, per aquest motiu iniciem amb una modificació de crèdit important de més de 768 mil euros per suplementar partides pràcticament exhaurides, d'altres inexistents i per iniciar la política del pacte de govern per treballar conjuntament per tots i totes.

En referència a les àrees del nostre regidor socialista es suplementa a l'àrea de promoció econòmica pel fet que l'actual, està exhaurida i va resultar clarament insuficient per a adequar l'oficina de l'estació a les normes vigents i assegurar la correcta conservació de l'edifici catalogat com a protegit, amb una suplementació de 35.000€ a fi de donar continuïtat a les obres que s'estan realitzant entre els mesos de juliol i agost 2023 a l'edifici de l'estació i s'evita deixar sense execució el gruix de les millores que l'immoble requereix per a revertir l'actual procés de degradació urbanística i la manca d'adequació a la normativa de seguretat i salut en el treball, la de protecció de dades i la d'eficiència energètica.

Amb la partida inicial, únicament es va poder solucionar la manca de climatització-calefacció i la plaga de coloms que l'edifici pateix, no obstant això, hi ha la necessita de la recuperació de la façana actualment molt deteriorada.

Essent l'antiga estació de tren un bé del patrimoni llagosterenc, que no hem de deixar perdre, on actualment encabeix l'oficina de turisme, de promoció econòmica, prospecció, mercat, borsa de treball , inserció , assessorament laboral municipal i un llarg etc.

L'adequació de l'interior de l'edifici a fi d'acabar amb el malbaratament energètic que obliga a tenir encesos permanentment 22 llums que substituirem per leds, on actualment impedeix complir amb la normativa de seguretat i salut en el treball en matèria d'il·luminació, ventilació i seguretat del mobiliari.

Volem crear un espai modular per garantir la confidencialitat durant les sessions d'atenció individual de l'usuari de la borsa de treball, que amb l'actual distribució, sovint ha d'exposar dades catalogades com altament sensibles en espais oberts de treball.

És necessari poder continuar les millores de l'edifici de l'antiga estació de tren durant l'any 2023 a fi de garantir una recuperació integral, eficaç i visible de l'espai en l'actualitat molt deteriorat i de millorar l'experiència de la ciutadania i dels turistes que fan ús dels serveis de Llagostera Activa.

Incorporem diverses partides suplementàries per a la millora laboral del personal, amb la compra de llicències informàtiques necessàries com a eina de treball per la gestió municipal, fins ara obsoletes o inexistents. Nosaltres creiem que tothom ha de treballar en condicions idònies i tenir les eines necessàries per poder-ho realitzar degudament.

Malauradament, unes setmanes abans va caure un llamp que va deixar l'ajuntament sense diversos aparells elèctrics i informàtics que s'han de suplir per no poder-se reparar, com diversos ordinadors, impressores , switch entre d'altres .. Eines necessàries per al dia a dia que no podem deixar córrer ni un segon sense disposar-ne.

I no menys important pel benestar animal, suplementem amb 3 mil euros una partida per l'esterilització de gats de carrer, una feina més que necessària que cal fer constantment i invertir recursos per a millorar-ne la vida i intentar frenar dins les nostres possibilitats l'augment incontrolat de gats al nostre municipi, pel seu be i el de tots, hem d'invertir-hi.

​Grup Municipal del PSC CP