Primer ple ordinari, entre els 100 dies de gràcia i les urgències


El dijous 27 de juliol es va celebrar el primer ple ordinari del mandat. En destaquem les següents qüestions:

- L’aprovació de la nostra moció de rebuig a l’espionatge i les infiltracions policials a l’independentisme i els moviments socials, arran de l’enèsim cas de repressió política flagrant destapat per La Directa i que ha afectat companys de l’esquerra independentista de Girona. Concretament, es tracta de la infiltració, durant anys, de la policia nacional Maria Isern; el quart cas conegut d’agents infiltrats al país des de 2019 i que, en tots els casos, han fet ús de relacions sexoafectives amb activistes, mitjançant l’engany, per extreure informació política i, en aquest cas, fins i tot judicial. La moció va comptar amb els vots a favor de Junts, ERC i CUP-Alternativa. El PSC es va abstenir, al·legant un curiós desconeixement de la notícia.

- El nostre vot contrari a la creació del nou lloc de treball de direcció de la Residència Josep Baulida com a càrrec de confiança. El lloc de feina és necessari i tot era a punt per poder cobrir-lo mitjançant un concurs obert, fet pel qual es podria haver tingut el nou treballador/a en qüestió de setmanes mitjançant aquest procediment. L’opció de Junts-PSC ha estat escollir el director/a a dit; no podem estar-hi d’acord, tant pel procediment de selecció com per la vinculació que estableix amb l’equip de govern en una plaça que hauria de ser estructural. 

- Una important modificació de crèdit, ja prevista i necessària. ERC hi va votar en contra al·legant que incorpora i suplementa partides no urgents, i es deixa molt poc romanent disponible (uns 40.000 euros) per a possibles eventualitats. És així i entenem el neguit, però en aquest cas ─atenent que la major part de les suplementacions eren necessàries i que s’havien previst per juliol perquè el nou equip de govern, fos quin fos, tingués capacitat de decisió─ la nostra opció va ser fer un vot favorable de confiança. El mandat acaba d’arrencar i, des del nostre nou rol d’oposició, considerem convenient deixar cert marge perquè el govern demostri línia i acció política pròpia.

- La presència de veïns de Selva Brava i Font Bona i uns precs i preguntes centrats en la greu problemàtica dels problemes d’abastament d’aigua per part de l’empresa Rec Madral a aquestes dues urbanitzacions. Un cop més, ens situem al costat dels veïns i de les accions del govern, tant la construcció de la nova canalització pública (preparada per l’anterior govern) com les mesures pal·liatives que ha hagut de realitzar aquestes últimes setmanes, així com de les accions legals contra l’empresa. Esperem que ben aviat, com a municipi, deixem de dependre de qui es lucra d’un servei tan essencial com és l’abastament d’aigua potable sense ser capaç de garantir-lo, amb unes males praxis que són cròniques. I que això ens ajudi a conscienciar-nos de la conveniència de treballar per un futur del servei 100% públic.

Grup Municipal de CUP-ALL