Arrenquem


El primer pel ordinari del mandat ens ha servit per marcar com serà la forma de treballar del nou equip de govern. Ens vam presentar a les eleccions amb un lema clar, Impulsem Llagostera, que reflectia la necessitat de crear noves dinàmiques que facilitin culminar molts projectes que segueixen pendents i donar compliment als compromisos adoptats en el nostre programa electoral.

Tenim al davant reptes molt importants, alguns que ja sabíem perquè són històrics, i d’altres heretats per la manca de capacitat de l’anterior equip de govern.

D’aquest primer ple en volem destacar 3 punts importants. Primer, la creació d’un lloc de treball eventual a la Residència Josep Baulida. Fa molts mesos, sinó anys, que la direcció viu en una interinitat absoluta, que ha creat malestar en la pròpia direcció actual i en el conjunt de les persones treballadores, que veuen com aquesta professionalització en la direcció s’eternitzava immersa en eternes promeses de resolució. La creació d’aquest lloc de treball eventual ens permet cobrir-la de forma molt més ràpida que si es fes per concurs públic. Aquest és el motiu principal pel qual hem escollit aquesta fórmula, que a més no condiciona de cap manera que un futur govern en pugui prescindir sense problemes. La nostra prioritat és desencallar aquest procés, dotar d’una nova direcció a la Residència i continuar treballant tal i com hem estat fent aquestes setmanes colze a colze amb les delegades sindicals i el conjunt de les persones treballadores pel bé del seu bon funcionament.

En segon lloc, vam aprovar una modificació de crèdit que ens ha de permetre donar continuïtat a projectes engegats i que tenien una partida insuficient, suplementar altres partides de despeses que s’havien dotat molt a la baixa en el moment de fer el pressupost, i començar a marcar noves prioritats recollides en el nostre pla de govern. En aquest sentit, les partides més grans corresponen a un suplement de crèdit per a la construcció de la canonada d’aigua cap a les urbanitzacions Selva Brava i Font Bona, l’adequació de franges perimetrals de protecció contra incendis a Selva Brava o el projecte d’ampliació del pavelló municipal d’esports. També suplementem partides que per acció o omissió de l’anterior equip de govern no estaven previstes ni dotades correctament. Gestionar de primera mà el pressupost que hem heretat ens ha permès corroborar el que hem estat denunciant a cada ple de pressupostos del mandat anterior: despesa corrent disparada, incapacitat de generar nous ingressos i artificialitat a l’hora de quadrar-lo. 

Per últim, en el torn de precs i preguntes vam comptar amb la presència de veïns i veïnes de les urbanitzacions Selva Brava i Font Bona, que pateixen des de fa setmanes greus problemes amb el subministrament d’aigua per part de l’empresa Rec Madral. Compartim la seva indignació, i des de l’Ajuntament ja s’ha enviat requeriments a l’empresa perquè resolgui de forma immediata aquesta situació. També hem instat a l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Agència Catalana del Consum perquè emprenguin les accions sancionadores oportunes. A més, hem iniciat contactes amb diferents juristes especialitzats que ens ajudaran a definir els passos a seguir per tal de solucionar de forma definitiva aquesta problemàtica que fa massa anys que dura. L’Ajuntament de Llagostera és i serà al costat del veïns i veïnes en aquesta lluita.

Grup Municipal de Junts per Llagostera