Preocupats per la gestió econòmica del nou govern


Dijous 27 de juliol va tenir lloc el primer ple ordinari del nou govern de l’Ajuntament de Llagostera, format per Junts i el PSC. En aquest ple, l’actual govern va aprovar una modificació de crèdit, que consisteix a augmentar algunes partides del pressupost de l'ajuntament per fer front a necessitats que no es poden ajornar.

En molts casos l'augment de la despesa d'una modificació de crèdit es treu del romanent, que és els diners no gastats els anys anteriors i que serveixen per tenir un coixí econòmic per fer front a necessitats urgents.

Esquerra va votar en contra d'aquesta modificació per diferents motius:

La despesa que implica la modificació de 760.000 euros suposa eixugar pràcticament la totalitat del romanent de la caixa de l’ajuntament, aproximadament de 800.000 euros, i en conseqüència, no es podria fer front a despeses inesperades com les que s’han succeït en els darrers anys (un incendi, un temporal, ajuts individuals o a entitats o empreses,)
S’inclouen 100.000 euros per redactar un projecte d’ampliació del pavelló. No estem en contra de la iniciativa com a tal, però si en la urgència i en la magnitud, donat que pensem que es pot començar amb un avantprojecte, el qual suposaria una xifra molt inferior que ens permetria accedir igualment a possibles subvencions en el cas que es publiquin, que és la principal explicació per justificar aquest punt. El problema és que no seria la primera vegada que l'ajuntament ha aprovat projectes que no s'han pogut dur a terme en un temps prudencial i que han quedar desfasats i, per tant, ha suposat una despesa inútil.
Aquesta modificació no soluciona partides que en aquests moments ja s'han de suplementar i que endarrerirà el pagament d'obligacions de l'ajuntament.

En resum, pensem que és un risc per les finances de l’Ajuntament. Tot i que és el moment de retocar alguns aspectes del pressupost, amb aquesta ampliació no s’està actuant de manera prou acurada. 

Un altre punt que volem destacar del ple és l’aprovació de la contractació d’un càrrec de confiança per ocupar la plaça de Director/a de la Residència geriàtrica. En aquest cas el nostre vot també ha estat en contra. Pensem que els càrrecs de confiança s’haurien de limitar a posicions d’assessoria i no de gestió i que s’haurien d’aprofitar les bases ja redactades per ocupar la plaça seguint el procediment habitual per aquest tipus de llocs de treball donant-li la transparència necessària i dotant la plaça d'una estabilitat més enllà dels 4 anys d'aquest mandat. No oblidem que un càrrec eventual s'acaba amb la fi del mandat.

També volem fer menció a la participació d’un grup de representants dels vëïns i veïnes de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava. En el torn de precs i preguntes han aprofitat per fer arribar les seves preocupacions i demandes davant els continus talls en el subministrament d’aigua per part de l’empresa concessionària Rec Madral, que està afectant d’una manera molt important a la seva qualitat de vida. Volem reiterar el nostre compromís amb els veïns i veïnes afectats ja que com a administració pública tenim l’obligació d’estar al seu costat i proporcionar tots els recursos que hi ha al nostre abast. 

Tanmateix, aprofitem aquesta primer comentari del ple del mandat 2023-2027 per posar-nos a la vostra disposició. Si teniu cap inquietud o tema que considereu que ho podem fer arribar com a moció al ple no dubteu de contactar amb nosaltres a través de l’email esquerrallagostera@gmail.com.

Grup Municipal d'ERC