Tinença responsable d’animals de companyia


L’estiu és l’estació de l’any que més animals de companyia són abandonats per persones irresponsables i poc conscients del que significa cuidar d’una mascota. Només l’any passat es van trobar 22 gossos abandonats a Llagostera.

Cal tenir present que quan s’adopta un animal l’esterilització i el control sanitari és primordial. Els animals que ningú vol acaben a les “gosseres” on ja hi ha un accés d’animals abandonats. Cada animal tindrà una targeta sanitària on estaran anotades totes les vacunes i el seu expedient mèdic. També és molt rellevant el xip i el cens municipal, així s’eviten pèrdues i es combat l’abandonament.

Quan traiem el gos a passejar, cal que estigui lligat, recollir els excrements i que el gos no entri en parcs infantils. A casa cal que l’animal disposi d’aixopluc contra la pluja, el fred i la calor. En aquest enllaç podreu trobar tots els aspectes a tenir presents quan adoptem un animal.

Amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i treballar per una tinença responsable dels animals, proposem un curs dirigit a propietaris de mascota o a persones que s’estiguin plantejant adoptar-ne. Es tracta d’una petita formació en línia.