Comunicat de condemna per l’atac al mural feminista de la pista de la zona esportiva

Comunicat de condemna per l’atac al mural feminista de la pista de la zona esportiva

Els grups polítics d’ERC, CUP Alternativa per Llagostera, Junts per Llagostera i PSC, condemnem de forma unànime els dos atacs que ha patit el nou mural feminista que el passat mes de març va ser pintat a la paret de la pista pública de la zona esportiva. Obra de l’artista Marta Bellvehí conjuntament amb les noies i nois del Grup Lila de l’Espai Jove Ca La Viudi, el mural va ser pintat amb motiu dels actes del 8M i com acció organitzada i realitzada pel Grup Lila i l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Llagostera. El mural, fruit del resultat del taller participatiu i reflexiu realitzat per la mateixa artista a l’Espai Jove Ca La Viudi el mes de febrer, ha estat atacat fins a dia d’avui en dues ocasions. La primera vegada va ser pintat amb missatges masclistes i homòfobs, però el mural es va recuperar de seguida perquè va ser netejat per personal de l’Ajuntament de Llagostera amb l’ajuda d’alguns veïns i veïnes. Aquesta segona vegada, però, han anat més enllà malmetent l’obra reivindicativa amb algun tipus d’estri punxant, erosionant la paret i esborrant part del mural. Es podria pensar que aquest atac no és més que una bretolada infantil i que no cal donar-li més volada, però el fet és que no ho és. No és només una indesitjable però simple bretolada, sinó que es tracta d’un atac masclista i homòfob. A Llagostera no tolerem aquest tipus d’agressió ni cap altra que vulneri els drets fonamentals i la llibertat de les persones. Cal explicar, per esborrar qualsevol tipus de paral·lelisme d’aquest atac amb una simple bretolada, que des que hi ha àrea de Joventut a l’Ajuntament de Llagostera s’han realitzat molts murals, tallers de graffiti i altres accions que han deixat una petja artística en diferents zones del poble. Mai cap d’elles ha estat atacada. Aquesta era la primera acció amb un missatge explícitament feminista. No ha passat ni dos mesos i ja ha sofert dos atacs.

Per desgràcia sembla que en ple segle XXI a Llagostera hi ha persones que pensen que cal que les dones siguin callades, silenciades, submises, atacades, agredides... i això no ho podem permetre ni ho permetrem.

Donem tot el nostre suport al col·lectiu del Grup Lila de l’Espai Jove Ca La Viudi. No us rendiu! Estem totes juntes i junts en aquesta lluita. 

Entre totes i tots i amb el treball propi i col·lectiu de cada dia aconseguirem fer fora aquesta xacra que és el masclisme i LGTBIfòbia de la nostra societat. 

Ara i sempre, Llagostera feminista!