Comentaris de PSC sobre el Ple de juliol


Els socialistes apostem per una oposició constructiva des de l’inici del mandat, i continuem treballant per a millorar la vida de la ciutadania i el seu entorn, de vegades en toca ser crítics per la mala gestió del govern a Llagostera, i en aquest cas és el que ens limitarem, no trobem encertades les formes de fer del govern actual.

Davant d’una emergència climàtica com la que estem vivint, amb canvis de temperatura sobre elevats, estius que s’inicien molt abans i s’allarguen molt més enllà del que érem acostumats.
Llagostera necessita una millor gestió del dia a dia, on actualment es plasma en diferents aspectes, neteja, manteniment en general, en aquestes breus línies ens centrarem en el manteniment i gestió de les fonts i el reg a Llagostera.

No ens podem permetre malbaratar l’aigua d’aquesta manera, com l’estem vivint els darrers temps a la nostra localitat, les fonts d’aigua públiques, el sistema de de reg, els aspersors i tota mena d’eines per mantenir en certes condicions els parcs i jardins , com qualsevol altre equipament municipal cal tenir-los en condicions tot l’any i realitzar-ne un seguiment i manteniment ben acorat en tot moment.

Aquest mandat, i més evident aquestes darreres setmanes s’estan veient a Llagostera fonts d’aigua trencades o que no tenen un funcionament adequat deixant perdre litres i més litres d’aigua durant diversos dies, sense tallar-ne el subministrament mentre es du a terme la deguda reparació, tancar la clau de pas és un gest ben senzill que es du a terme en un segon i evitaríem la pèrdua sense sentit d’aigua, un bé que escasseja, amb limitacions i certes restriccions a diferents parts nostre territori i del món sencer.

Respecte al reg, només cal passejar-se per Llagostera, qualsevol zona “verda” té diverses tonalitats de marró, groc però poc verd, per què? Perquè o bé el reg està malmès o bé perquè acaba cremat per l’aigua del reg en hores on la calor és més elevada, com es pot apreciar a les migs dies amb aspersors a tota màquina.
O tot el contrari, aspersors que funcionen a la matinada i de nou al migdia, ofegant les plantes, la gespa o el poc que quedi. Des del govern se’ns explica que s’estan prenent mesures revisant els regs actualment, quan el manteniment ha de ser durant tot l’any i no a correcuita quan hi ha problemes, i més ara que disposem del servei integral municipalitzat de la jardineria.

I si parlem de les jardineres, sort d’algunes veïnes que les van regant de tant en tant, i permeten que vagin sobrevisquen, si no possiblement també restarien al cementiri de les plantes.

La calor genera dificultats evidentment, però si el manteniment es realitza en tot moment, les dificultats possiblemebt siguin molt menors.

Entre poc i massa, el reg està descontrolat a Llagostera.

Parlant de les dificultats que genera la calor, ens trobem amb el servei de la piscina municipal amb un horari que no trobem encertat, ja ho vàrem manifestar abans que fos publicat, vàrem sol·licitar que l’obertura fos abans i es prolongués més enllà de finals d’agost, els estius cada vegada són molt més llargs i calorosos, no tothom té el privilegi de disposar d’una piscina a casa i a Llagostera tenim la gran sort de disposar-ne de dues piscines municipals, donem el servei perquè la ciutadania en pugui disposar més temps i amb un millor horari d’obertura, perquè a les 11 del matí trobem que és massa tard.
Quan creiem que qui vulgui anar a nedar podria realitzar-ho a primera hora on el volum d’assistents seria possiblement més reduït, on les famílies amb infants i persones grans evitarien els moments de més calor, etc.

Si l’inici de temporada i el canvi d’horari fos una prioritat pel govern, els estius serien una mica més passables i més amens per a la ciutadania de Llagostera.

PSC Llagostera