Actes del Dia Nacional de l’Exili i la Deportació


Un any més, tindran lloc a Llagostera diversos actes per commemorar el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació del 2 al 5 de febrer.

En primer lloc, es farà una xerrada a càrrec de Salomó Marquès, pedagog, catedràtic i escriptor titulada “Recuperant la Memòria Històrica” el pròxim 2 de febrer a les 19.30h a la sala polivalent de la biblioteca. Marquès ha publicat diversos llibres sobre l’exili dels mestres, sobre la realitat de l’escola franquista i diferents biografies de mestres republicans deportats i exiliats.

En segon lloc, el dia 5 de febrer a les 12h, tindrà lloc l’ofrena floral i parlaments en record a totes les persones que van lluitar per la llibertat i van patir exili, presó, deportació o mort. Amb la participació dels alumnes de l’Escola de Música de Llagostera.

I finalment, el dia 5 de febrer a les 18h es representarà l’obra “Memòria de les oblidades” al Teatre Casino Llagosterenc. L'espectacle recrea la història de quatre dones empresonades pel règim franquista al convent de les Oblates de Tarragona. L'actriu Rosa Andreu es posa en la pell de Maria Grau Mondet, Ana Pérez Gómez "l'Annita", Dolores Díaz Vale, Teodora Prieto i Elisa Cardona. El muntatge neix amb la voluntat de recordar la vida d'aquestes dones anònimes que, soles i separades de les seves famílies, van haver de suportar dures i exigents condicions carceràries per acabar finalment enterrades a la fossa comuna del Cementiri de Tarragona. Es poden aconseguir les entrades aquí

Us animem a participar en els actes.