Paraules buides


Aquest mandat amb un govern de coalició, que inicialment semblava un canvi de la dreta conservadora dels convergents, pel canvi cap a un criteri a un govern progressista amb moltes expectatives per a millorar la gestió del municipi i caminar junts amb la ciutadania amb una àmplia participació ciutadana, cap a una Llagostera més justa.

S’ha quedat a les portes, en paraules buides i una bandera per ondejar de forma clara propagandística.

La gestió del dia a dia, més que sòbria; és clarament qüestionada no només per l’oposició al complet on en formen part, sinó per part d’una bona part de la ciutadania.

Només cal fer un petit passeig per Llagostera, pels veïnats i urbanitzacions, on el descuit es plasma en qualsevol indret. Parlem de la deixadesa dels carrers amb panots malmesos, parcs i parcel·les amb brutícia i un llarg etc. Per una manca de lideratge ferm i curós, on l’única excusa és el canvi de les maneres de fer de la gent, és possible que en alguns casos sigui així no ho negarem, però el que és més que evident que la feina de l’ajuntament és treballar en la prevenció per evitar arribar als extrems que ens hem trobat en alguns casos com els abocaments incontrolats.
Com bé diu la dita, “val més prevenir que curar”, ja que és el que cal, més feina de prevenció per arribar a evitar la sanció, necessària sí, però si es fa una bona feina prèvia, es podria evitar en bona part dels casos.

Cal invertir a mantenir Llagostera neta, segura i que llueixi pels Llagosterencs, Llagosterenques i de pas pels visitants d’altres indrets.

Cada equip de govern vol deixar el seu llegat, la seva empremta, que es recordi al llarg dels anys evidentment que això no ho negarem, però no es pot pretendre fer en 4 anys allò que varen fer altres governs en 12, és temporalment i econòmicament inviable, però d’aquí a intentar que així sigui, aquí en tenim el clar resultat.

Sembla que pel govern és millor pensar en projectes de futur, tants que se’ls hi acumula la feina i es queda per fer, per seguir en la mateixa línia d’aquests més de tres anys de mandat, a l’espera.

Només parlant de la seva voluntat per realitzar els canvis, excusant-se o bé transmetent la mateixa resposta: “Hi estem treballant o és la nostra voluntat política” Projectes que van passant d’un any a l’altre, on segueixen en els pressupostos per manca d’execució i en algun dels casos com els subvencionats per la Generalitat en el PUOSC acabant amb un sobrecost per manca de rigor.

No voldríem acabar sense parlar de participació ciutadana, aquella gran bandera o el pal de paller d’ERC, on es va parlar contínuament d’una gran participació en els diversos consells municipals, on els pressupostos participatius varen ser eliminats perquè sorgissin en aquests. Consells com el de promoció econòmica, pagesia, salut no s’han realitzat en el llarg del 2022. I on als darrers tres anys no s’ha fet esment a cap cèntim per destinar en polítiques per a millores al municipi.

Tristament, la realitat és molt diferent de la que es va plantejar inicialment amb el govern de coalició.

​Grup Municipal del PSC