Quatre anys perduts


Ara que és moment de fer balanç, encarats ja als darrers mesos de la legislatura, volem aprofitar aquestes línies per fer una valoració del llegat que deixarà l’actual equip de govern, així com de la nostra tasca a l’oposició i la nostra visió de futur.

Ens agradaria en aquest sentit poder-vos parlar de projectes ambiciosos o de la construcció de grans consensos dirigits a treballar per un model de poble dinàmic social i culturalment i vigorós econòmicament parlant. La realitat però és ben diferent.

Estem decebuts per l’evident incapacitat a l’hora de donar compliment a les inversions pressupostades. Després de quatre anys no es deixa cap projecte remarcable preparat per a ser executat a curt termini i pràcticament totes les actuacions realitzades tenen un aire de provisionalitat que obligarà a reprendre-les en el futur. Parlem per exemple de l’arranjament parcial del passeig Pompeu Fabra, dels enderrocs de Cal Portuguès i Ca la Txè o del pàrquing del Mas Sec.

Estem sorpresos per la incapacitat d’executar projectes que en principi no presenten una gran dificultat. Durant tota la legislatura hem constatat una manca de visió a llarg termini de les necessitats futures del municipi i una improvisació constant en la presa de decisions. Hem trobat a faltar lideratge i ambició, i tenim la sensació que s’ha deixat escapar el lideratge que Llagostera tenia en molts àmbits.

En canvi, estem satisfets perquè al llarg d’aquesta legislatura hem presentat diverses mocions, majoritàriament aprovades, amb les quals hem recollit la preocupació de molts veïns i veïnes en la lluita contra les ocupacions delinqüencials, hem plantejat aconseguir noves vies de finançament a través de les herències intestades i hem reclamat una atenció digna de les entitats bancàries a la gent gran. També hem demanat la reinversió en polítiques mediambientals de les sancions per infraccions contra el medi, l’impuls d’un Pla Estratègic de l’Esport i la protecció i difusió del patrimoni local. Aquests són tan sols uns exemples d’una feina que hem fet sempre des de la ferma voluntat de ser una oposició útil, seriosa i respectuosa.

Finalment, estem il·lusionats per poder-vos presentar, ara que s’acosten unes noves eleccions, un projecte que capgiri la situació actual d’interinitat i de bloqueig. Llagostera necessita un govern que executi els projectes promesos, que tingui una direcció clara i un projecte de poble. Necessita un govern capaç de gestionar el seu dia a dia i amb mirada llarga per fer realitat un model que prioritzi millorar la vida de la gent, i que sigui capaç de comunicar de forma efectiva i de transmetre un missatge de confiança i d’il·lusió en el futur.

Des de Junts per Llagostera ens comprometem a fer-ho. Som conscients de les dificultats que comporta afrontar els grans projectes pendents de resoldre a Llagostera, que ja venen de lluny i que poden comprometre molts recursos durant temps. Tot i aquestes dificultats creiem que el que toca ara és ser valents, i amb vista al mig termini, fonamentar les bases del que ha de ser Llagostera al 2030: un poble on viure.

Cal deixar enrere el temps dels dubtes, i passar a l’acció. I a això, també ens hi comprometem.

Grup Municipal de Junts per Llagostera