El nostre compromís, la nostra feina


El grau de compliment d’un programa electoral és senyal inequívoc d’una feina feta amb un objectiu clar. Tot programa es basa en una visió concreta de poble i, en el nostre cas, aquesta visualització i les propostes prioritàries que teníem han estat el far que ens ha guiat al llarg del mandat que està arribant a la seva fi. Podem dir sense por a equivocar-nos que tant el programa que vam presentar com els compromisos derivats del pacte de govern s’han complert en gran manera.

En el nostre horitzó albirem una Llagostera més cohesionada, més verda i sostenible, més socialment justa, més igualitària i participativa. Estem convençuts que la nostra actuació ha servit per superar moments greus des del punt de vista econòmic i sanitari amb polítiques socials i participatives valentes que han ajudat a aflorar el sentiment de comunitat i solidaritat entre tots nosaltres.

L’ajuda a les persones, l’impuls al comerç i al teixit productiu són vies de desenvolupament necessàries per a qualsevol comunitat. Per això hem dedicat els nostres esforços a disposar de més sòl industrial, hem afavorit la instal·lació d’empreses al nostre municipi, ens hem posat al costat dels comerços i el món de la restauració en moments de màxima dificultat i hem atès les necessitats de la població per solucionar els problemes derivats de la crisi econòmica amb ajudes individuals per tal de no deixar ningú enrere. La congelació de tributs per al pròxim any, i la contenció de l’impost de l’IBI l’any anterior, malgrat les demandes d’altres grups que augmentessin aquest impost, són una mostra inequívoca que estem al costat de la gent.

Pel que fa a avenços en altres camps, podem dir, a tall d’exemple, que hem treballat intensament per fer realitat la nova residència i per disposar d’un nou CAP que permeti una millor assistència sanitària. Hem redissenyat l’àrea de Promoció Econòmica oferint més formacions a usuaris i empreses que mai. També hem creat noves zones d’aparcament en àrees que estaven molt congestionades, donant solució, entre altres, a un problema endèmic del nucli antic. Tindrem oportunitat aviat de donar compte d’altres actuacions.

Perquè, òbviament, en aquest text no podem destacar tots els canvis que hi ha hagut al nostre municipi, però sí transmetre la idea que tot i les dificultats, que han estat moltes, hem pogut fer avançar el municipi cap a la nostra idea de com ha de ser Llagostera. I, sobretot, que estem preparats per encarar unanova legislatura en la qual poder continuar fent de Llagostera un lloc agradable on viure i, també, ser feliç.

Perquè una legislatura tan complicada, amb el temporal Glòria, la pandèmia de la COVID i ara un conflicte a l’est d’Europa que ha provocat un augment desbocat de la inflació afectant famílies i empreses del nostre municipi, no és el millor escenari per avançar al ritme desitjat. Sovint ens imaginem tot el que podríem haver fet en un mandat sense tants entrebancs.

Quan llegiu aquest escrit, estarem en unes dates molt assenyalades, en les quals es renoven il·lusions de cara al nou any que s’apropa. Esperem que tot vagi millor, i que se’ns presenti un horitzó més lluminós de pau i felicitat. Bon Nadal a tothom!

Grup Municipal d'ERC