En marxa el Projecte Rossinyol a Llagostera

 Projecte Rossinyol

En el marc del Projecte Rossinyol aquest divendres s’han presentat les parelles de mentors i mentorats. Es tracta d’una iniciativa innovadora i integrada de relacions, pràctiques i dinàmiques entre estudiants de la Universitat de Girona i alumnes d'origen estranger de centres educatius amb l'objectiu d'aportar un suplement als esforços de les entitats i les administracions que treballaven per a l'atenció a la ciutadania recentment arribada i la cohesió social.
En el cas de Llagostera els mentors són llagosterencs estudiants a la UdG i els mentorats estudiants de 2n i 3r d'ESO de l'Institut de Llagostera.
La presentació i formalització de parelles va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament. 
Gràcies al conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Universitat de Girona, tres joves de l'institut formaran part d'aquest projecte de mentoria que té la finalitat d'afavorir la inclusió social, cultural i lingüística i el desenvolupament personal i formatiu dels participants. 
Al llarg de tot el curs escolar, els mentors del Projecte Rossinyol acompanyaran els joves perquè en el futur també puguin assolir la universitat, si així ho desitgen, coneguin millor diferents espais culturals i de lleure de la seva població i rodalies i puguin millorar les seves competències d'expressió oral en llengua catalana.

L'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Llagostera s'encarrega de coordinar aquest projecte i de vetllar pel seu bon funcionament amb la col·laboració de l'institut i del personal tècnic de la Universitat de Girona.