Signatura a Llagostera de l’acord operatiu de coordinació d’una nova Oficina d’Atenció al Ciutadà

Signatura a Llagostera de l’acord operatiu de coordinació d’una nova Oficina d’Atenció al Ciutadà

Aquest nou servei conjunt facilitarà a la ciutadania de Llagostera i de les localitats més properes la presentació de denúncies i els tràmits administratius

L’Àrea Bàsica Policial del Gironès - Pla de l’Estany disposa de tres Oficines d’Atenció al Ciutadà a la comarca del Gironès, una ubicada al centre de la ciutat de Girona, una a la localitat de Salt i una a la població de Sarrià de Ter.

Avui, sumant una nova signatura conjunta d’un nou acord entre el Cap de l’ABP del Gironès - Pla de l’Estany i el Cap de la Policia Local de Llagostera, sempre amb l’objectiu de facilitar les gestions de denúncies als ciutadans de Llagostera i de les localitats més properes, han establert, dins el marc de coordinació i col·laboració institucional, l’obertura d’una nova Oficina d’Atenció al Ciutadà del Cos de Mossos d’Esquadra a l’interior de les dependències de la Policia Local de Llagostera, ubicades al carrer Tossa, núm. 3 i integrada per un efectiu del Cos de Mossos d’Esquadra.

L’objectiu principal d’aquest acord és avantatjar a la ciutadania de Llagostera i de les poblacions més properes pel fet de disposar d’una recent Oficina d’Atenció al Ciutadà on presentar les denúncies i altres tràmits administratius.

La creació d’aquest nou punt d’atenció al ciutadà representa proximitat per als denunciants al no tenir la necessitat de desplaçar-se fins a la comissaria del centre de la ciutat de Girona o bé a la comissaria de Sant Feliu de Guíxols.

L’oficina està integrada dins el programa de Cita Prèvia del Cos de Mossos d’Esquadra, i tot i no ser obligatòria, aquesta opció és recomanable per evitar esperes.

D’aquesta manera el Cos de Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Llagostera oferiran un servei millor i més proper als ciutadans i ciutadanes, i així mateix s’incrementarà la coordinació i els vincles entre ambdós cossos policials orientada sempre a donar un millor servei a la població.

A més de la recollida de denúncies, l’OAC de Llagostera també realitzarà altres tràmits i oferirà servei d’informació genèrica a la ciutadania.

A continuació detallem els serveis que contempla l’OAC de Llagostera:

-  Recollida de denúncies penals

- Informació i assessorament genèric a la ciutadania

-  Tramitació de les actes en virtut de la llei 4/2015 dels cossos policials

-  Tramitació d’atestats de comerços i empreses amb les quals l’OAC de Santa Caterina té conveni de col·laboració

- Tramitació d’autoritzacions de menors a viatjar a l’estranger

- Gestions amb menors denunciats com a escapolits

-  Tramitació de denúncies pèrdues d’objectes/documentació

- Qualsevol altres tasques que li siguin encomanades pel cap de l’OAC Gironès Pla de l’Estany.