Sessions prèvies al Consell d’Infants Municipal del 2023


Avui el servei d’Educació de l’Ajuntament de Llagostera ha presentat el projecte del Consell d’Infants Municipal als infants de 5è de l’escola Puig de les Cadiretes i ha fet un recordatori als de 6è, els quals ja van participar en el consell del curs passat.

En la sessió s’ha presentat el projecte engegat per Educació i Participació amb la voluntat que els infants del municipi puguin participar de manera activa en la presa de decisions sobre qüestions que els afecten directament.

Els infants han sabut què és el Consell d’Infants Municipal, han fet una dinàmica sobre els drets i els deures i han parlat sobre el dret a la participació. També se’ls ha explicat quines característiques ha de tenir un conseller/a, quin és el rol del conseller/a i el de la resta de companys de grup i quin serà el format de les trobades del CIM.

Dimecres vinent es presentarà el projecte als alumnes de l’escola Lacustària. Després caldrà que cada grup faci la tria dels seus representants, els quals assistiran a les trobades que tindran lloc a partir del mes de gener i faran de portaveus dels seus companys/es.

Les sessions es faran de 17.30 a 19 h a la sala de Plens de l’Ajuntament, els dies previstos són: 26 de gener, 23 de febrer, 30 de març, 27 d’abril i 1 de juny.

Des del servei d’Educació animem les famílies a engrescar els seus fills/es perquè es presentin voluntàriament com a candidats a consellers/es.